Puccini, Rossini, Vivaldi şi Ceaikovski sunt doar câţiva dintre titanii muzicii clasice care vor pune stăpânire pe Sibiu, între 11 şi 16 august, în cadrul festivalului Classics for Pleasure MusicFest. Operele lor vor fi puse în scenă de invitaţi de talie internaţională din ţară şi străinătate. Elisabeth Leonskaja, una dintre cele mai mari pianiste ale timpurilor noastre, deschide festivalul, la Sala Thalia, in seara de 11 august. Într-o lume dominată de media, Elisabeth Leonskaja îşi păstrează originalitatea şi merge, astfel, pe urmele marilor artişti ruşi care nu şi-au abătut niciodată atenţia de la chintesenţa muzicii. Născută în Tbilisi, Georgia, într-o familie de ruşi, a fost de la început un copil minune în studiul pianului şi a susţinut primele concerte când avea doar 11 ani.
Pe lista invitaţilor din străinătate se mai numără dirijorul David Crescenzi, care a avut o colaborare de 5 ani cu Teatrul Operei din Cairo, Egipt şi a condus producţia “Aspire” de David Krane, cu ocazia Jocurilor Olimpice Asiatice, la Doha, Quatar.
Kah Chung Wong (Singapore), câștigător al Premiului I la Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti 2013, va dirija Orchestra Simfonică a Filarmonicii Sibiu, într-un spectacol programat în 14 august.
La Sibiu vor veni şi personalităţi ale scenei muzicii clasice româneşti, printre care dirijorul Horia Andreescu, laureat al Premiului Comitetului Național UNESCO pentru Dezvoltare Culturală, tenorul Marius Vlad Budoiu, considerat artistul liric român cu cel mai vast repertoriu, cuprinzând 120 de roluri de primă mărime de operă, repertoriu vocal-simfonic şi cameral, dar şi prim-solistele Oana Andra şi Narcisa Brumar.
Timp de şase zile, melomanii vor avea parte de şapte spectacole memorabile. În 12 august, la Sala Thalia, Orchestra Camerata Regală propune un „duel” Vivaldi vs. Ceaikovski, iar în 13 august, tot la Thalia, este programată opera într-un singur act “Gianni Schicchi”, de Giacomo Puccini.
Piaţa Mare se va umple de acordurile clasice în 15 august, la spectacolul “Proms of Delight” al Bucharest Symphonic Pops. Classics for Pleasure programează un final grandios, în 16 august, tot în Piaţa Mare, când melomanii sunt invitaţi să fie alături de Figaro, în „Bărbierul din Sevilla”.
Festivalul Classics for Pleasure este un eveniment organizat de ELITE ART Club UNESCO. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.
Sponsori: Romtelecom si COSMOTE România, Casa de avocatură Corciu şi Asociaţii.
Asociaţia ELITE ART Club UNESCO este o organizaţie naţională neguvernamentală și are drept scop promovarea valorilor culturii contemporane româneşti în ţară şi străinătate, precum şi educarea publicului în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.
Pentru mai multe detalii
Costin Grigore
Elite Art Club Unesco Sibiu
info@eliteart.org
+40.742.355.775