Ambasadori ai Sibiului: Dan și Lia Perjovschi


Ambasadori ai Sibiului: Dan și Lia Perjovschi
Loading Map....


Data: 15/01/2016
Ora: 1:00 PM - 2:00 PM
Locatia: Primaria Sibiu


Adauga in Google Calendar


Primarul interimar al Sibiului, dna. Astrid Fodor, le va acorda artiștilor sibieni Lia și Dan Perjovschi titlul de Ambasadori ai Sibiului. Acesta este un titlu onorific inițiat de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului (AIOS).

Evenimentul va avea loc vineri, 15 ianuarie 2016, la ora 13:00, în curtea interioară a Primăriei Sibiu.

 

Împreună, din clasa a V-a

 

Lia și Dan s-au născut în Sibiu, în  acelasi an 1961. Au învățat la aceeasi școală fiind împreună din clasa a V-a (câteodată chiar în aceeași bancă). Au absolvit Liceul de Artă din Sibiu, în 1980. Între 1985-1990 au locuit la Oradea și între 1990-2010 la București.

Din 2010 și-au mutat atelierele artistice la Sibiu, într-o clădire care ține loc  de depozit, de bibliotecă și de locuință și care găzduiește și proiectele Liei Perjovschi de cercetare și educație artistică ”Arhiva de artă contemporană și Muzeul cunoașterii”.

 

Medie anuală: 30 de evenimente

 

În anul 2000, pentru câteva luni, Dan și Lia Perjovschi au fost moderatorii singurei emisiuni culturale live “Totul la vedere” de pe canalul 1 al TVR, emisiune care a popularizat la nivel național arta și cultura contemporană.

 

Împreună, Lia și Dan Perjovschi participa anual la aproximativ 30 de expoziții personale sau de grup, workshopuri, conferințe și simpozioane.

 

Ei au expus la principalele muzee și centre de artă contemporane mondiale Moma New York, Tate Modern Londra, Centre Pompidou Paris, MACBA Barcelona, Muzeul Ludwig Cologne, Muzeul Vanabbe din Eindhoven, Moderna Museet Stockholm, Kiasma Helsinki, Moderna Galerija Ljubljana, Lenbachaus Munchen, Kunsthalle Basel și au participat la numeroase biennale și trienale de arta internaționale Veneția, Sidney, Sao Paolo, Istanbul, Lyon, Moscova, Jakarta, Aichi, Incheon, Paris, de fiecare dată promovând oraşul Sibiu la cel mai înalt nivel.

 

De când activează ca artiști profesioniști, cei doi sibieni au acumulat împreună peste o mie de evenimente artistice internaționale.

Foto Lia si Dan Perjovschi

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului a mai desemnat în trecut Titlul de Ambasadori ai Sibiului jurnalistului Emil Hurezeanu și fostului consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach.

aios, Astrid Fodor, dan perjovschi, Lia Perjovschi, sibiu