DE CE FIERBE COPILUL ÎN MĂMĂLIGĂ, proiecţie specială la Sibiu, în cadrul Cinematecii Hera


DE CE FIERBE COPILUL ÎN MĂMĂLIGĂ, proiecţie specială la Sibiu, în cadrul Cinematecii Hera
Loading Map....


Data: 25/04/2014
Ora: 8:00 PM - 10:00 PM
Locatia: Hotel Ramada Sibiu


Adauga in Google Calendar


Hotel Ramada Sibiu, împreună cu Transilvania Film, aduce în fața publicului sibian un film deosebit, a cărui acțiune se desfășoară în perioada României comuniste, DE CE  FIERBE COPILUL ÎN MĂMĂLIGĂ, în regia cunoscutei cineaste de origine maghiară, Krisztina Deak, o ecranizare a celebrului roman omonim scris de Aglaja Veteranyi.

Proiecția va avea loc vineri, 25 aprilie, de la ora 20.00, la Hotel Ramada Sibiu – Sala Hera.

Sinopsis:
În speranța unei vieţi mai bune, o familie româno-maghiară de circari, fuge de regimul  ceauşist şi emigrează în vest, la începutul anilor 80. Odată ajunşi, ca să poată ramâne  în branşă, sunt nevoiți să gasească ceva exotic cu care să impresioneze: mama are un numar special, stă atarnată de păr de cupola circului. Fiica Aglaya este extrem de îngrijorată că mama ei ar putea să moară executând numarul, iar această temere devine o grijă zilnică. În pofida îngrijorărilor, urmănd tradiţia familiei, ea însăşi ajunge să fie “Femeia cu parul de oţel”.

Tot în cadrul evenimentului, Librăria Habitus va prezenta și cartea, „De ce fierbe copilul în mămăligă”, de Aglaja Veteranyi, extrem de apreciată pe plan internațional și național, atât în răndul criticilor literari, cât și al cititorilor.

Preţ intrare: 17 lei (proiecţie + welcome coffee&cookie).

Rezervări: 0747599858.

Cinemateca Hera este un eveniment organizat de Hotel Ramada Sibiu şi Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu, cu sprijinul Transilvania Film.

Parteneri Sibiu: Librăria Habitus, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Continental Automotive Systems.

Parteneri media: Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu On Line.

 

Cinemateca Hera, De ce fierbe copilul în mămăligă, hotel ramada, sibiu