Dezbatere publică „Fisura din Patrimoniul Românesc”, organizată de USR Sibiu

Dezbatere publică „Fisura din Patrimoniul Românesc”, organizată de USR Sibiu

When

22/02/2018    
6:00 PM - 9:00 PM

Where

Librăria Habitus
Piata Mica nr. 4 , Sibiu

Event Type

Loading Map....

USR Sibiu invită sibienii la dezbaterea publică „Fisura din Patrimoniul Românesc” pentru a discuta cu arhitectul Eugen Vaida despre problemele reale ale patrimoniului construit al Sibiului și al României. Evenimentul va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 18, la Librăria Habitus (Piața Mică).

 

„Discutiile vor cuprinde probleme mai generale de legiferare, monitorizare si valorificare a patrimoniului la nivel național, dar și discuții punctuale legate de centrul istoric al Sibiului, obiective de patrimoniu periclitate din județul Sibiu, situația arhitecturii vernaculare din mediul rural, implicarea societății civile în salvgardarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural imobil și situația patrimoniului eclezial”, precizează arhitectul Eugen Vaida, președintele Asociației Monumentum.

 

Patrimoniul construit al Sibiului și al României, în general, se degradează și dispare odată cu trecerea timpului. Invităm publicul să aducă în discuție cazuri concrete cunoscute pentru a fi dezbătute și pentru a identifica soluții de rezolvare a problemelor într-un cadru mai larg.

Eugen Vaida este arhitect cu o bogată activitate în salvgardarea și promovarea patrimoniului din mediul rural din România. În domeniul patrimoniului a construit, inițiat și dezvoltat, prin Asociația Monumentum, o serie de programe aplicate de conservare și educație în strânsă legătură cu comunitățile locale.

 

Biroul de presă USR Sibiu

 

Uniunea Salvați România – FILIALA SIBIU

Sibiu, B-dul. Victoriei, nr. 14, jud. Sibiu – cod poștal 550024

Telefon: 0770. 395 709

www.facebook.com/USRsibiu

Web: sibiu.usr.ro; email: usrsibiu@gmail.com