Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Expresivitatea vorbirii cu Alexandru Agarici

Expresivitatea vorbirii cu Alexandru Agarici
Expresivitatea vorbirii cu Alexandru Agarici

When

30/05/2018    
6:00 PM - 8:30 PM

Where

Exclusive Hotel & More
Ion Luca Caragiale 1A, Sibiu, Sibiu

Event Type

Loading Map....
CE ESTE EXPRESIVITATEA VORBIRII?

Expresivitatea Vorbirii e manualul tău de utilizare în caz de comunicare directă.

Detalii organizatorice:

Sibiu Events
Telefon:0742575526
Email:sibiuevent@gmail.com

Locația: Exclusive Hotel &More
Str.Ion Luca Caragiale, nr.1 A, Sibiu

Data:30 mai
Interval orar:18:00-20:30

Formular de înscriere:
https://goo.gl/forms/g1gN4UnbdQcZTf7T2

Costul acestei conferințe este 50 de lei.

Te întrebi ce ar fi de învățat? Foarte multe, și nu am pretenția că le-am descoperit sau le știu și înțeleg pe toate. Mare parte din tehnicile de Expresivitate a Vorbirii sunt determinante pentru succesul comunicării, de care depinde calitatea vieții noastre. Nu există om să nu aibă nevoie de comunicare.

Setează-ți valorile corecte. Ele îți vor contura mentalitatea, atitudinea, adică vei avea drumul spre succes.
Lăsând la o parte răspunsul cel mai facil cu transmiterea de informații, de ce comunicăm? Care este scopul esențial?

Ce ai de făcut pentru scopul de mai sus? Ce faci bine, ce nu faci, ce faci în plus? Cum te raportezi la interlocutor/interlocutori? Află înainte de a vorbi, ce vrea publicul de la tine, în general, indiferent de context.

După ce ai aflat unde trebuie să ajungi, vezi care sunt instrumentele pe care le folosești, chiar dacă le înțelegi sau nu, în comunicarea directă.

În debutul studiului de Expresivitate a Vorbirii vei primi o primă veste bună: TALENTUL se poate învăța. Oricine poate avea carismă, talent, spune-i cum vrei. Talentul este o concluzie emoțională a publicului. Nu oratorul este talentat, publicul crede asta despre el. E o diferență. Același talent este rezultatul unei funcții, cu destul de multe variabile ce construiesc valorile de care scriam la prima bulină. Pe scurt: înțelegi și controlezi tehnicile X, Y, Z, etc. = talent. Îl ai. Toți îl avem.

Folosești respirația în comunicare. Aud teorii halucinante despre respirație. Află varianta cea mai eficace de control al respirației. N-am inventat-o eu. Am preluat-o din operă și teatru și am facut-o pe înțelesul oricui. Ce beneficii am avut eu în urma acestui studiu? Nu am mai rămas fără aer vreodată, și am cântat operă și operetă, pe lângă teatru. Am învățat cum să stau drept. E ciudat, dar vine de la respirație. Am găsit, ce-i drept mai de curând, cum să găsesc resursa de entuziasm. Oricând. Nu ține de oboseala pe care poate o resimți în corp. Poți fi entuziast și energic în orice moment al vieții tale. Cool, nu? Am găsit tehnica de a controla culoarea expresiei prin aceeași respirație. Asta parcă e și mai cool, cu atât mai mult cu cât e foarte simplu.
”Vocea e aia pe care o ai.” Am altă veste bună pentru tine. Afirmația asta nu mai e valabilă dacă înveți tehnica vocală predată de Școala de Expresivitate a Vorbirii. Ai o voce frumoasă, energică, expresivă, doar că nu știai asta.

Mâinile sunt acele chestii care te încurcă groaznic când ai vrea să fii talentat în vorbire. Dacă n-ar fi vocea care să cedeze din când în când, ele ne-ar enerva cel mai tare. E normal să ne încurce, pentru că am întâlnit de-a lungul vieții oameni care nici ei nu știau ce să facă cu ele, dar ne-au învățat pe noi cum e aia comunicarea nonverbală. Cu maximă bunăvoință ne-au transmis propriile greșeli. Află magia pe care o fac gesturile în sufletul publicului.

Ce face corpul tău atunci când vorbești? Nimic, nu? Pentru că ai fost învățat ”să te relaxezi”, corect? Aici veștile sunt proaste. Corpul tău are mult de muncă. Află ce, tot prin acest studiu.

De câte ori asculți la Tv/Radio și rămâi perplex. Nu înțelegi, pentru un moment, ce vrea să spună respectivul, cu toate că utilizează aceleași limbă cu a ta. E normal. Vreau să zic că e normal că nu înțelegi, și ar fi normal ca respectivul să studieze semantica. Adică să știe unde să pună accentele, pauzele, respirațiile, cum să folosească ritmul rostirii și cum să conducă melodia frazei. Intonația. După teoriile de respirație, cele legate de semantică sunt cele mai ciudate și nenaturale.

Nu în ultimul rând, vei afla că folosești în fiecare propoziție/frază mesaje paraverbale. Nu ai cum să nu le folosești. Eh, interesant ar fi să afli ce comunică ele și cum să controlezi acest mesaj.

Pe scurt, iubite cititorule, cum scria Dostoievski, despre asta este vorba în Expresivitatea Vorbirii. E un ”carnet de conducere” în vorbire, ce-ți dă argumente solide să te apuci ulterior de orice formă de comunicare: public speaking, debate, teatru, tv/radio.

Îți urez vorbă frumoasă 🙂

Alexandru

Read also x