FANTOMA E AICI


FANTOMA E AICI
Loading Map....


Data: 16/12/2015
Ora: 7:00 PM - 9:00 PM
Locatia: Teatrul Național Radu Stanca Sibiu


Adauga in Google Calendar


de Kobo Abe

 

REGIA: Kushida Kazuyoshi; SCENOGRAFIA: Dragoş Buhagiar; MUZICA: Vasile Șirli; ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof; ASISTENT SCENOGRAFIE: Irina Chirilă; DISTRIBUŢIA: Constantin Chiriac, Marius Turdeanu, Maria Soilică, Mariana Mihu, Ciprian Scurtea, Florin Coșulet, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Dan Glasu, Codruța Vasiu, Ioan Paraschiv, Cendana Trifan, Diana Fufezan, Cristina Stoleriu, Serenela Mureșan, Adrian Neacșu, Vlad Robaș

durata aproximativă: 1h 55min / preţ bilet: 20 lei / 15 lei;

Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

 

Tema piesei „Fantoma e aici” este iluzia misterioasă a fantomei ce preia interiorul unui om obişnuit şi manipularea cu ajutorul ei pentru crearea de iluzii colective, iluzii ale societăţii. Povestea începe cu întâlnirea dintre Fukagawa, un soldat întors din război și Oba Sankichi, un personaj pitoresc ce rătăcește de 8 ani departe de casă, pentru a se sustrage unei pedepse.

Regizorul Kushida Kazuyoshi propune o formă de de teatru psihologic, plin de mister, dar creează în același timp și o atmosferă de comedie, cu replici satirice la adresa unei societăţi extrem de serioase.

“Piesa a fost scrisă de Kōbō Abe acum 50 de ani, dar și în secolul 21, tema este de actualitate. În plus, am ales acest text pentru că e foarte posibil să conțină scene care se regăsesc și în România. Fantoma este expresia unor lucruri care nu se văd, dar care pun în mișcare lumea și societatea în care trăim. Economia, internetul – sunt mecanisme formate din lucruri invizibile, intangibile, dar care ne influențează viața”.
Kushida Kazuyoshi

fantoma-tnrs

sursa: tnrs.ro

FANTOMA E AICI, sibiu, TNRS