Festivalul de Film Francez la Sibiu


Festivalul de Film Francez la Sibiu
Loading Map....


Data: 28/10/2015 - 31/10/2015
Ora: 6:00 PM - 11:00 PM
Locatia: Librăria Habitus


Adauga in Google Calendar


A 19-a ediție a Festivalului de Film Francez ajunge și la Sibiu în perioada 28 – 31 octombrie, în cadrul CINE M-A văzut la Habitus. Timp de 4 zile, cinefilii sibieni vor putea descoperi filme emblematice ale cinematografiei franceze contemporane și nu numai, filme cu succes atât la public cât și din partea criticilor, cu premii prestigioase în festivalurile din lumea întreagă. Proiecțiile vor avea loc începând de miercuri până sâmbătă, de la orele 18.00, respectiv 20.30, la Librăria Habitus.

Selecția filmelor din secțiunea Semaine de Cahiers propune o introspecție în ”Filmul Noir” sau ”Thriler”, film caracterizat de o atmosferă de anxietate și intrigă polițistă, dar și o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze, subliniind un gen arhetipal preferat de către unii dintre cei mai mari regizori. Proiecțiile selectate sunt Vivement dimanche ! de François Truffaut (anii’80) și La Cérémonie de Claude Chabrol (anii ‘90).

Secțiunea Competiție prezintă premiere ale tinerilor regizori francezi, aflați în plină ascensiune. Proiecțiile selectate pentru Sibiu sunt Qui vive de Marianne Tardieu și Respire de Laurent Melanie.

Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.
Preţ bilet: 10 lei (proiecție film + cafea/ceai la alegere).

Organizatori: Ambasada Franței în România și Institul Francez din România
Co-organizator: Librăria Habitus Sibiu si Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu
Cu sprijinul: Cahiers du cinéma și MasterPrint.

program-festivaluldefilmfrancez