Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Monoloagele vecinului

Monoloagele vecinului
Monoloagele vecinului

When

16/08/2017    
9:00 PM - 10:00 PM

Where

BIS Teatru
Stefan cel Mare 56, Sibiu, Sibiu

Event Type

Loading Map....

August. 16 August. Grădina BIS Teatru. Cartierul TREI STEJARI. Continuăm în notă comică; cu un spectacol excepțional – unul dintre cele mai longevive spectacole din teatrul independent românesc.
«Monoloagele vecinului», scris, interpretat şi regizat de LAURENŢIU BĂNESCU, revine în grădina BIS Teatru după mai mult de 220 de reprezentații în orașe ale țării.
Spectacolul conţine şapte monoloage punctate, nu întâmplător, cu muzici alese de pe primul album SUBCARPAŢI şi reprezintă scanning-ul plin de comic şi de prospeţime al unei societăţi a discrepanţei sociale extreme, care evoluează încet şi dureros sub influenţa unor modele şi tendinţe globale.

«Personajele lui sunt, asa cum o spune şi titlul (evocând deliberat derutant „Monoloagele vaginului“ de Eve Ensler), vecini de-ai noştri. Sau oameni care ne-ar putea fi vecini. […] Bazate pe un simt al observatiei iesit din comun, pe o priza ferma la real, construite cu impecabila rigoare si debordând de un umor niciodata gratuit, niciodata căutat, niciodata fortat, povestile din „Monoloagele vecinului“ sunt atât de convingătoare, incât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsă de o cameră ascunsă.» (Victor Scoradeț, Revista „CULTURA”)

„(…) în asta şi stă succesul monoloagelor vecinului. În capacitatea scriiturii şi interpretării lui Laurenţiu de a surprinde derizoriul ca marcă a românismului. De la căpitanul gărzii de fier care îşi ţine şedinţele cu cei patru oameni în casa mamei unuia dintre participanţi, la nebunul care vede conspiraţii şi ozn-uri peste tot, inclusiv la cişmeaua unde aşteaptă la rând să se spele, şi până la cocalarul sinistru care umple ştirile de la ora 5 cu aventurile de la disco-barul unde împarte violuri într-o voioşie, piesa, iată, ne face să recunoaştem fresca unei societăţi de care mulţi se dezic. Dar ea există şi ne priveşte pe toţi, drept în ochi.
De remarcat de asemenea demersul absolut independent al acestui vecin de palier teatral, într-o perioadă în care breasla (tânără) în cauză o duce destul de prost. Şi atunci normal că te întrebi cât de mare trebuie să fie dedicaţia actorilor când efortul lor abia dacă aduce o pâine pe masă. În cazul lui Laurenţiu, răspunsul e simplu. Pasiunea îl face să meargă mai departe. Şi talentul să te caci pe tine de râs.”
Dinulescu Luca – cronica din „Academia Catavencu”, 26 octombrie 2011

„Monoloagele vecinului”, cu Laurențiu Bănescu

Biletul are un preț simbolic de 10 lei întreg & 5 lei pentru elevi/ studenți/ pensionari/ etc…

Reprezentație în cadrul proiectului TEATRUL DIN CARTIER.
Teatrul din Cartier este o acțiune organizată de BIS, cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, precum și de Consiliul Județean Sibiu.
Partener: UNIMAT.

IMPORTANT – Spectacolul ”Monoloagele vecinului” NU este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani!!!

Monoloagele vecinului

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545