Proiecții video și discuții libere – ep.2 Gasland II


Proiecții video și discuții libere - ep.2 Gasland II
Loading Map....


Data: 25/02/2014
Ora: 7:00 PM - 9:00 PM
Locatia: Reflektor


Adauga in Google Calendar


Ce este fracturarea hidraulică și care sunt consecințele asupra mediului?

Continuăm cu episodul 2. Vă vom anunța în curând care este programul serii. Vă invităm pe toți să participați la discuțiile libere care se vor desfășura pe lângă vizionarea filmului Gasland II, despre un subiect de actualitate la nivel mondial.

Dacă vreţi să vedeţi ce înseamnă în realitate, din experienţa altora care au trecut deja prin asta, vă invităm la o proiecţie a filmului Gasland II, în Reflektor (Piaţa Mică), marți 25 februarie, de la ora 19:00. Pentru vizionarea Gasland II am primit acordul regizorului Josh Fox și al HBO România, care prin bunăvoința lor ne-au dat drept de proiectare gratis, știind cât de importantă este informarea pe tema gazelor de șist.

Este cu atât mai important să avem acces la cât mai multe informații și discuții pe această temă, deoarece România are numeroase zone care sunt vizate pentru aceste exploatări, iar județul Sibiu este una dintre zonele „fierbinți”.

România anti-fracturare

Lupta pentru resursele naturale poate fi descrisă la momentul actual ca un meci în două reprize. Prima repriză a fost jucată prin exploatarea petrolului şi gazelor uşor de găsit, convenţionale. A doua repriză va fi cea a gazelor de şist, neconvenţionale, extrase prin fracturare hidraulică din locuri din ce în ce mai inaccesibile, cu un profit tot mai scăzut dar cu un impact asupra mediului din ce în ce mai ridicat.

Vom trăi (dacă nu vom putea suplini această dependenţă de hidrocarburi) vremuri de disperare în care vom încerca să stoarcem resurse din tot ce putem. Va fi ca şi cum am răsturna butoiul pentru ultimele picături.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Intrarea este liberă. Capacitatea localului este de 80 de locuri. Dacă aveţi nevoie de alte informaţii, trimiteţi un mesaj pe pagina Sibiu Uniţi Salvăm şi vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Gasland, Reflektor, sibiu