Sibienii nu renunță – sapt#26


Sibienii nu renunță - sapt#26
Loading Map....


Data: 23/02/2014
Ora: 4:00 PM - 6:00 PM
Locatia: Piata Mare Sibiu


Adauga in Google Calendar


Într-o țară în care condamnații penal fac parte din comisia de revizuire a Constituției, în care 25% dintre parlamentari au dosare penale și alții sunt în faza cercetării penale, este evident că un contract cu o companie minieră nu este în folosul cetățenilor și că pericolul este imens pentru oamenii din zona exploatării. Este vorba de sănătatea și chiar viața unor oameni, iar lor nu le pasă.

Acum suntem o țară saracă, dar măcar avem un mediu curat. Peste câțiva ani vom fi săraci și bolnavi. Asta dacă nu îi oprim.

Forța noastră este solidaritatea!

Acum 60 de ani, părinții și bunicii noștri se împotriveau unui regim care le confisca libertatea. O făceau cu riscul de a fi închiși, torturați, omorâți. Pe vremea aceea erau mult mai multe motive să stea cu capul plecat, să se salveze. Nu aveau informații despre vreo mișcare masivă de rezistență, nu aveau nici un fel de pârghii legale, iar riscul era uriaș. Și totuși au făcut-o! Pentru că au avut demnitate, curaj și încredere în forțele proprii.

Atunci nu aveau nici o șansă. Noi avem! Aceste proteste nu sunt doar despre ceilalți, ci despre noi înșine.

Putem să construim o țară în care să ne fie bine. Pentru asta avem nevoie de încredere în forțele noastre. Să fim demni, precum bunicii noștri au știut să fie.

Duminică la ora 16, în Piața Mare, sibienii protestează din nou pentru Roșia Montană și împotriva fracturării hidraulice.

Protestul este autorizat de către Primăria Municipiului Sibiu pe traseul: Piața Mare – Farmacia 24 – Magazinul Dumbrava – Calea Dumbrăvii – Biserica de pe M. Viteazu și retur.

Uniți salvăm!

Context:
– Legea promovată de Guvernul Ponta, care ne-a scos în stradă în zeci de orașe din toată lumea, așteaptă VOTUL FINAL al Camerei Deputaților (are putere decizională). A fost pe ordinea de zi săptămâna asta și nu s-a ajuns la ea, urmează să fie din nou săptămâna următoare.

– O nouă lege a minelor (http://goo.gl/hGWMEb) e pe cale să intre Parlament.

– Comunitatea din Pungești rămâne în continuare sub asediul Chevron. Reprezentații statului nu doresc să-i asculte pe localnici, așa că preferă să țină jandarmii mobilizați în zonă (http://goo.gl/ggRSN3)

2014-02-unitisalvam
gazedesist, Rosia Montana, sibiu, unitisalvam