Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

SIBIU OPERA FESTIVAL

SIBIU OPERA FESTIVAL
SIBIU OPERA FESTIVAL

When

20/09/2015 - 04/10/2015    
Toata ziua

Where

- LOCATII MULTIPLE Sibiu -
Eveniment care se desfasoara in mai multe locatii, Sibiu

Event Type

Loading Map....

20.09 Sala Thalia, ora 19.00
„Israel în Egipt” de Georg Friedrich Haendel

Oratoriu
Chor Cantori Contenti Zug (Elveţia) şi Matthäuskantorei Luzern (Elveţia)
Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Stephen Smith (Elveţia)
Preţ bilet: 16 lei*

Ca şi la ediţiile precedente, deschiderea festivalului va fi marcată festiv printr-un concert vocal-simfonic, cu o lucrare amplă aparţinând Barocului muzical. Una din cele mai inspirate pagini haendeliene, oratoriul „Israel în Egipt” reprezintă o provocare, în special prin părțile sale unice de virtuozitate corală, în care corul dublu joacă un rol special. O muzică vizionară, care are în centrul său legenda biblică, surprinde şi astăzi prin culoare și inventivitate.
Realizat în parteneriat artistic româno-elveţian, evenimentul are ca invitate două formaţii corale profund implicate în repertoriul spiritual al Renaşterii şi Barocului: Corul „Cantori Contenti” Zug şi Corul Bisericii „Sf. Matei” din Lucerna (Matthäuskantorei Luzern). Conducerea muzicală aparţine dirijorului elveţian de origine americană, Stephen Smith, profund interesat de muzica veche, cu o viziune originală în interpretarea unor lucrări vocal-simfonice de proporţii (oratorii, cantate, misse).


21.09 Biserica evanghelică „Sf. Ioan”, ora 19.00
Liedul în spaţiul european

Recital de lieduri
Alexandra Paulmichl (Germania) – mezzosoprană
Gonzalo Simonetti (Chile) – bariton
Mihaela Tomi (Germania) – pian
Intrare liberă

fffÎn urma unei îndelungate experiențe formative și de perfecționare, trei muzicieni profesionişti s-au reunit într-un grup artistic în cadrul Facultății de Muzică din Mannheim (Germania). Intenţia lor, exprimată de pianista grupului, Mihaela Tomi, este aceea de a oferi o panoramă europeană a liedului, la un înalt nivel artistic şi printr-un amplu repertoriu – german, francez, spaniol – în care momentele dificile din punct de vedere artistic se unesc cu momente mai lejere, toate reunite sub acelaşi fir conducător: liedul, în creaţia muzicală europenă post-romantică şi modernă.

 

 

 

 

 


23.09 – 27.09 Sala Thalia

Concurs Internaţional de Canto „Vox Artis”, ediţia a VI-a

Ajuns la cea de-a şasea ediţie, Concursul Internaţional de canto „Vox Artis” Sibiu atrage, an de an, tineri participanţi de pe cinci continente. Iniţiativa şi organizarea acţiunii aparţine Filarmonicii de Stat Sibiu în parteneriat cu ArtCor Agency Viena. Din juriu fac parte personalităţi internaţionale din lumea teatrului muzical: dirijori, solişti, manageri, critici muzicali, impresari. O serie de premii speciale sunt acordate din partea unor instituţii de operă recunoscute din ţară şi din străinătate.

 

24.09 Sala Thalia, ora 19.00
Recital extraordinar al mezzosopranei Viorica Cortez
Lansare de carte: „Cortez” de Marius Constantinescu (ediţia a II-a revizuită şi adăugită)

Participă
Vasilica Stoiciu-Frunză – pian
Marius Constantinescu – critic şi realizator muzical
Preţ bilet: 20 lei*

Mezzosoprana de anvergură internaţională, senior al artei lirice, Viorica Cortez, revine magistral în ţara de origine, într-o suită de manifestări care a debutat încă de la începutul verii. După ce a fost distinsă cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Arte Iaşi şi după ce a primit însemnele de cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, Viorica Cortez răspunde invitaţiei de a susţine un recital extraordinar la Sibiu Opera Festival, în compania pianistei Vasilica Stoiciu-Frunză.
În volumul „Cortez“, povestea vieţii celebrei Viorica Cortez este mărturisită în cadrul dialogurilor pe care mezzosoprana le-a purtat cu realizatorul TVR de emisiuni muzicale, Marius Constantinescu.

vc

 

25.09 Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19.00
„Fetiţa cu chibrituri”
Spectacol de balet
Opera Comică pentru Copii Bucureşti
Preţ bilet: 16 lei*

Spectacol de dată recentă al Operei Comice pentru Copii Bucureşti (cu premiera bucureşteană în iunie 2015), „Fetiţa cu chibrituri” constituie o reinterpretare originală a basmului lui Hans Christian Andersen, în care se îmbină armonios dansul cu muzica.
„Basmele constituie primul contact al celor mici cu lumea imaginaţiei, iar Andersen ne-a dăruit o serie de învăţăminte, prin scrierile sale. Lecţia pe care o primim de la «Fetiţa cu chibrituri» este aceea că bucuria poate sălăşlui în cele mai umile locuri şi e în puterea noastră să o întreţinem, chiar şi atunci când se manifestă sub forma unei flăcări plăpânde” (Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii).

fcc

 

20.09 – 04.10
„Take an opera break”
Scurte concerte de arii din opere în spaţii publice

Oana Andra – mezzosoprană
Iordache Basalic – bariton
Alexandru Petrovici – pian
Intrarea liberă

Genericul „Take an Opera Break” reprezintă o iniţiativă cu caracter de unicitate la noi în ţară, care, născută la ediţia anterioară a festivalului, a înregistrat un succes peste aşteptări. Sub forma unor scurte concerte de arii din opere, desfăşurate pe întreaga perioadă a festivalului, muzica este desprinsă din spaţiul închis, pretenţios al sălii de concert, fiind răspândită în mijlocul publicului larg, în spaţii publice, neconvenţionale, precum Primăria Sibiu, Aeroport, Platforma industrială Vest, Promenada Mall ş.a.

top

 

27.09 Sala Thalia, ora 19.00
„Vocile Operei”

Concertul de gală al laureaţilor Concursului Internaţional de Canto „Vox Artis”
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Orazio Baronello – Italia

Preţ bilet: 16 lei*

Concertul intitulat „Vocile operei” marchează, tradiţional, încheierea Concursului „Vox Artis” printr-o gală a laureaţilor. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul italian Orazio Baronello, va acompania evoluţia celor mai buni tineri artişti lirici participanţi la competiţie. Scena Sălii Thalia devine, astfel, o semnificativă tribună de lansare şi recompensare a tinerilor interpreţi aflaţi la început de carieră.

 

28.09 Sala Thalia, ora 19.00
„Carmina Burana” de Carl Orff

Cantată scenică
Soliști: Irina Ionescu – soprană
Liviu Iftene – tenor
Adrian Mărcan – bariton
Corul și orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca
Dirijor: Gabriel Bebeșelea

Preţ bilet: 16 lei*

cbFascinanta capodoperă care l-a făcut celebru pe Carl Orff se reia, acum, la Sibiu, într-o distribuție promițătoare, cu un trio solistic despre care se vorbește din ce în ce mai mult în lumea artei lirice din România și de peste hotare.
Carmina Burana a fost compusă de Carl Orff între 1935-1936, pe baza unor texte și melodii medievale din sec. XII-XIII. În cadrul a trei părți (cu peste 20 de numere), subiectele textelor (în latină, germană și franceză) se referă într-un mod naiv la natură, dans, viață și dragoste. Muzical, compozitorul folosește ritmuri pulsatorii, o melodică simplă, armonii noi, o orchestrație modernă.

De la prima audiție (8 iunie 1937, Frankfurt am Main) și până în prezent, Carmina Burana se bucură de o celebritate fără precedent și pare a nu-și pierde nicicând din valoarea expresivă.

 

 

 

 

 

 

30.09 Sala festivă a Bibliotecii Astra, corp A, ora 19.00
„Irreparabile tempus”

Interogaţii sonore în oglindă propuse de compozitorii Roxana Pepelea şi Leonard Dumitriu
Lieduri pe versuri de Vasile Burlui
Interpretează
Claudia Codreanu – mezzosoprană
Vasilica Stoiciu-Frunză – pian
Mircea Dascaliuc – actor
Intrarea liberă

Doi compozitori congeneri, Roxana Pepelea şi Leonard Dumitriu, care „vin dintr-un timp al modernismului moderat al anilor 80” (Laura Vasiliu) realizează acest proiect inedit, în dorinţa de a tălmăci muzical aceleaşi versuri semnate de poetul ieşean Vasile Burlui. O seară de muzică şi poezie, la „răstălmăcirea” căreia se vor „întrece” mezzosoprana Claudia Codreanu, pianista Vasilica Stoiciu-Frunză şi actorul Mircea Dascaliuc.

it

 

01.10 Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19.00
„Sunetul muzicii” de Richard Rodgers

Musical
Soliştii, corul şi ansamblul de balet al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Adrian Morar

Preţ bilet: 20 lei*

Faima neegalată a unui musical de pe Broadway a facut ca acesta fie montat, aproape simultan, de colectivele a două Opere din România (în Cluj-Napoca, în 2014 şi în Iaşi, în 2015), ambele în regia Mihaelei Bogdan. După ce s-a jucat peste tot în lume, „Sunetul muzicii” a fost transpus pe peliculă (1965) de regizorul Robert Wise. Filmul, în care au jucat Julie Andrews și Christopher Plummer, a câștigat cinci premii Oscar și două Globuri de Aur.
„Un reper clasic al genului, musicalul „Sunetul Muzicii” aduce la rampă nu doar o lume plină de energie și ritm, ci și o adevărată lecție de viață pentru toate vârstele – o lecție despre credință, inocență și loialitate.” (Mihaela Bogdan – regizorul spectacolului)

sm

 

04.10 Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19.00
„Turandot” de Giacomo Puccini

Spectacol de operă
Soliştii, corul, orchestra şi ansamblul de balet al Operei Naţionale Române Timişoara
Dirijor: David Crescenzi (Italia)

Preţ bilet: 20 lei*

„Noua montare a operei «Turandot» de Giacomo Puccini va conduce auditoriul în lumea străveche a Chinei într-o scenografie imaginată de binecunoscutul Mario de Carlo (Italia), semnatar al numeroase inspirate spectacole ale Operei din Timișoara, personajele prinzând profunzime și monumentalitate asigurată de concepția regizorală a maestrului Corneliu Murgu. Desfășurarea muzical-dramatică, pasajele oarecum „comice” ale rolurilor secundare în puternică contradicție cu scenele zguduitoare și impresionante ale principesei Turandot și cu accentele lirice emoționante ale sclavei Liu, scenele înălțătoare ale corului plus redarea orchestrei conduse de la pupitrul dirijoral de Maestrul David Crescenzi (Italia), a genialei partituri create de marele Puccini, converg spre o singură concluzie bazată pe ideea centrală a acestei opere: puterea dragostei învingătoare întru toate” – dezvăluie realizatorii spectacolului.

t

 

* se acordă o reducere de 50 % din preţul biletului pentru elevi, studneţi şi pensionari

Biletele se pun în vânzare online pe www.filarmonicasibiu.ro, www.bilet.ro, în reteaua magazinelor Tui Travelcenter şi Eurolines, începând cu 1 august 2015.
Biletele la Casieria Filarmonicii de Stat Sibiu vor fi disponibile începând din 1 septembrie 2015.

Read also x