Sibiul împotriva corupției!


Sibiul împotriva corupției!
Loading Map....


Data: 11/02/2017 - 12/02/2017
Ora: 6:00 PM - 8:00 PM
Locatia: Piata Mare Sibiu


Adauga in Google Calendar


[ REZISTĂM ] Nu renunțăm! În weekend ne vedem iar, în număr cât mai mare!

Cerem DEMISIA acestui Guvern corupt care nu mai prezintă încredere că poate guverna în interesul poporului. Anularea dreptului de a ocupa funcții publice de catre condamnați penali trebuie să devină o țintă prioritară pentru Guvernul Romaniei. Vrem un Guvern responsabil și credibil, care face legi pentru țară, nu pentru buzunarele proprii și spălarea dosarelor penale.
#rezist

—————————————————————————————-

În urma evenimentelor nefericite petrecute în Marţea Neagră 31.01.2017, trăim în prezent cele mai ample proteste de stradă din istoria țării. Aceste proteste sunt îndreptate împotriva abuzului de putere exercitat de către actualul Guvern în vederea modificării legislaţiei privind actul de Justiţie din România.

Constatăm un conflict între instituţiile statului, un derapaj major de la regulile democraţiei şi o destabilizare a statului de drept. Constatăm și o decredibilizare a României pe plan extern şi o abatere majoră de la valorile şi principiile democratice europene la care am aderat şi pe care ni le-am asumat.

Când vorbim de democraţie şi stat de drept noi nu contestăm alegerile democratice din 11 decembrie 2016. Nu dorim răsturnarea rezultatului acelor alegeri, ci ne dorim, precum toţi cetăţenii acestei ţări, un Guvern şi un program de guvernare coerent care să întărească justiţia, economia şi instituţiile statului român.

În urma evenimentelor mai sus menţionate Guvernul actual şi-a pierdut credibilitatea şi nu mai prezintă nicio garanţie pentru o bună guvernare.

Noi ne dorim o clasa politică responsabilă şi o guvernare sănătoasă iar pentru acestea avem o lista de cerinţe:

1. Demisia Guvernului Grindeanu
2. Demisia şefilor celor 2 Camere ale Parlamentului complici şi susţinători ai ordonanţelor controversate.
3. Tragerea la răspundere a celor implicaţi în acest abuz de putere.
4. Respectarea independenţei Justiţiei şi asigurarea integrităţii DNA şi DIICOT.

Puncte din Proclamaţia de la Timişoara 04.02.2017 la care aderăm:

1. Nu mai dorim repetarea unui astfel de abuz de putere din partea Guvernului indiferent de culoarea politică a acestuia.
2. Organizarea unui Referendum în vederea susţinerii luptei anti corupţie.
3. Controlul de constituționaliate al legilor şi ordonanţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor.
4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curţii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei.
5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea acestora doar pe baza de concurs.
6. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor.
7. Fără persoane cercetate, trimise în judecată şi condamnate penal cu suspendare, pe listele electorale cât şi în funcţiile publice.

Sibiul împotriva corupției!

protest, rezistam, sibiu