Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Festivalul Egalităţii de Gen Sibiu 2013

Festivalul Egalităţii de Gen Sibiu 2013

În perioada 13-17 septembrie, Asociația A.L.E.G. organizează Festivalul Egalităţii de Gen Sibiu 2013, eveniment în cadrul Agendei Culturale 2013 cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu prin Biblioteca ASTRA. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Sibiu Bookfest, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Asociația Proiect 1200, Teatrul Radu Stanca, Consiliul Județean al Elevilor , Asociația Ille et Villaine și Centrul Filia din București.

Aflat la ediția a 8-a, festivalul este o campanie educativă adresată tinerilor, ce urmărește prevenirea violenței de gen în rândul tinerilor și promovarea de modele de comportament bazate pe respect și egalitate de gen, prin metodele educației non-formale cuprinzând: teatru forum, biblioteca vie, expoziții interactive, ateliere creative etc. Violenţa de gen este favorizată de prejudecăţile şi stereotipurile ce fac din subordonarea femeii ceva firesc.

2013-09-FestivEgalitGen

Pe lângă activităţi deja cu tradiţie, ca teatru forum, pus în scenă în acest an cu ajutorul voluntarilor A.L.E.G. sub coordonarea Dorianei Tăut, şi Biblioteca Vie – activităţi organizate anual în cadrul Festivalului Egalităţii de Gen, programul din acest an include şi activităţi inedite:

  • Stenciluri pentru egalitatitate de gen!
    Stencil-ul este o forma neconvențională de artă în spațiul public și un mod rapid și eficient de te exprima și de-ati plasa mesajele. Te-ai intrebat cum s-au facut mesajele de pe zidul Teatrului din Sibiu? Vino la workshopul A.L.E.G. “Stenciluri pentru egalitate de gen” si vei putea învăța și tu cum să decupezi și cum să plasezi un stencil. Anul acesta A.L.E.G. a imprumutat de la Dan Perjovschi chiar zidul de la Teatru (proiectul Ziarul Vertical – Orase in Miscare) ca suport pentru mesaje de susținere a egalitatății de gen. Fii printre cei 15  tineri interesati de arta in spatiul public si promotori ai egalitații de gen și participa la atelierul nostru coordonat de Dana Andrei.
    Duminica, 14 septembrie începând cu ora 13 vom învața cum se face un stencil cu ajutorul artistei Dana Andrei, la un workshop găzduit de Asociația de Prietenie Ille et Vilaine iar de la ora 16 vom plasa mesajele pe zidul de la Teatru din Sibiu. Trimite-ne un mail și înscrie-te până pe 11.09.2013 pe adresa aleg_romania@yahoo.com

 

  • Sibiul sancționează violența de gen
    Sibiul sancționează violența de gen. Violența de gen se perpetuează pentru că o acceptăm, pentru că o trecem cu vederea. Ea ar trebui sancționată de noi toți, fie că suntem oameni ai legii sau simpli trecători care putem lua atitudine atunci când vedem în jur manifestări misogine sau violente (hărțuire, atingeri nedorite, violență verbală, violență fizică, înjosire, gesturi care exprimă controlul etc.). Postând autocolantul A.L.E.G. puteti să arătați că dezaprobați violența și să îndemnați și pe alții să ia atitudine. Acesta va fi mesajul echipelor de voluntari, care pe parcursul Festivalului vor merge în spații publice din Sibiu (restaurante, terase, magazine, secții de poliție, spitale etc.) și vor încerca să atragă locatia respectivă în campanie. Descarcă pliant despre formele violenţei de gen.

 

  • Expoțizie foto privind hărțuirea stradală și Expoziție interactivă Spune Nu Publicității Ofensatoare oraganizate de Centrului Filia. Vor fi prezentate proiecții cu topul reclamelor ofensatoare din cadrul proiectului Filia pe această temă și va fi organizată o dezbatere despre stereotipurile de gen în publicitate (detalii aici)

 

  • Laboratorul de gen – Afara din cutia stereotipurilor de gen
    Vor fi organizate proiecţii ale materialelor video rezultate în urma concursului lansat în urmă cu două săptămâni, atât pentru tineri cât şi pentru profesionişti în domeniu:
    Cu totii putem fi motorul schimbărilor din laboratorul de gen pe care îl reprezintă societatea în ansamblu. Acest laborator unde se cultivă și se înmulțesc stereotipiile despre rolul femeilor și bărbaților, care hrănesc diverse forme de discriminare și violență, are și un potențial revoluționar pe care încercăm să-l scoatem la iveală, să-l multiplicăm, să-i dăm loc să respire.
    Ceea ce te-a motivat pe tine să ieși din rând, poate să impulsioneze și pe alții. Momentul tău de iluminare poate aprinde un beculeț în mintea altora. Schimbarea depinde de noi

 

  • Spectacolul de teatru CUTIA DE CARTON – Asociația Proiect 1200 și TNRS de Clément Michel
    Profesori coordonatori: Șerban Puiu, Ana Mujat și Codruța Vasiu
    Manager proiect: Lavinia Alexe
    Asistență proiect: Cristina Restea
    Traducere: Diana Nechit
    Scenografie: Claudiu Nicodim
    Distribuţie: Alexandru Dobrița, Cristian Ioan Timbuș, Maria Nicoleta Soilică, Andrei Tudor Răileanu, Ana Maria Vereș, Alexandra Ioana Șerban, Anton Cristian Balint si Vlad Bacalu
    Sunet; Cristina Blaga
    Lumini: Vlad Bacalu
    Supratitrari: Costantinov Petra-RadaO comedie franceză de succes realizată de tinerii studenți actori din Sibiu. Piesa Cutia de Carton de Clément Michel este un spectacol de și pentru tineri, care a avut un succes imens în Paris, jucându-se de mai bine de 700 de ori, între 2001 și 2004. Subiectul este povestea unei mutări neprevăzute unde sunt prezentate şapte personaje care niciodată nu se află în locul potrivit la momentul potrivit, prinse între lucrurile de împachetat şi conturile de reglat. ”Pentru noi, textul a reprezentat un pretext pentru studiul situației comice, dar impulsionați de idea unui proiect european, am sfârșit prin a face un spectacol. În plus, față de varianta franceză, decorul spectacolului, semnat de Claudiu Nicodim, este inedit prin materialele folosite și sculpturalitatea formei. ”(Ana Mujat și Puiu Șerban)
    Cutia de Carton are toate condițiile pentru a fi un mare succes, cu atât mai mult cu cât a avut premiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și face parte din proiectul european SpieGeL, proiect ce se desfășoară cu sprijinul financiar din partea Programului DAPHNE III al Uniunii Europene care ca scop prevenirea violenței în rândul tinerilor folosind mijloace comice.

 

Programul festivalului

Festivalul Egalității de Gen, Sibiu 2013

Evenimente în cadrul Sibiu Bookfest

Vineri, 13 septembrie 
Sibiu sancționează violența de gen – terase Nicolae Bălcescu, P-ța Mare
Alege-ţi cuvintele – Piaţa Mare, Sibiu Bookfest, 13:00
Expoziţie interactivă și dezbatere „Spune nu publicităţii ofensatoare”- Piaţa Mare, Sibiu Bookfest, 16:00

Sâmbătă, 14 septembrie 
Teatru Forum- Piaţa Mare, Primărie , 11:00
Expoziţie interactivă „Spune nu publicităţii ofensatoare”- Piaţa Mare, Sibiu Bookfest, 11:00
Biblioteca Vie- Piaţa Mare,Primărie, 13:00
Exoziţie foto și dezbatere „Hărţuirea stradală”- Piaţa Mare, Sibiu Bookfest, 15:00
Sibiu sancționează violența de gen – terase Nicolae Bălcescu, P-ța Mare

Duminică, 15 septembrie 
Sibiu sancționează violența de gen – terase P-ța Mică
Workskop de creaţie stencils pe tema egalităţii de gen (înscriere prealabilă), 13:00
Laboratorul de Gen: proiecție material video „Afară din cutia stereotipurilor” -As. Ille et Villaine, 17:30
Pelicula de gen: proiecţie de film „Născuţi la comandă- Decreţeii”- As. Ille et Villaine, 18:00

Luni, 16 septembrie 
Laboratorul de Gen: proiecție material video „Afară din cutia stereotipurilor” Geea Caffe, 13:30
Teatru Forum- Geea Caffe, 14:00
Sibiu Sancționează violența de gen (instituții publice)

Marţi, 17 septembrie 
Internetul și prevenirea violenței de gen – sesiuni educative pentru părinți și cadre didactice în şcoli
Sibiu sancționează violența de gen (instituții publice)
Spectacol de teatru ”Cutia de carton” (As. Proiect 1200) – Sala CAVAS (Facultatea de Litere), 17:00 urmată de dezbatere

http://www.aleg-romania.eu

ALEG

Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G.- înfiinţată în 2004 pentru promovarea egalităţii de gen şi eliminarea tuturor formelor de violenţă şi discriminare între bărbaţi şi femei.

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545