Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

450 de voluntari pentru 10.000 de puieți

450 de voluntari pentru 10.000 de puieți

Asociația Cu verdele-n SUS, alături de 450 de voluntari au plantat aproximativ 10.000 de puieți de stejar, frasin și paltin în comuna Arpașu de Jos, județul Sibiu.

 

Plantarea celor 10.000 de puieți face parte dintr-un proiect ambițios al asociației, “Să creștem o pădure”, proiect care se întinde pe o perioadă de 5 ani de zile și presupune tranformarea terenului de 2 hectare de pășune neutilizabilă de la Arpașu într-o tânără pădure de foioase care va fi îngrijită până la intrarea în maturitate și înscrierea în fondul forestier.

 

Evenimentul a fost organizat exclusiv online, pe website-ul Cu verdele-n SUS și pe rețelele de socializare – facebook. Reacția publicului sibian a fost pozitivă încă de la început: entuziasmul resimțit la nivel online s-a tranformat în energie la fața locului. 450 de voluntari au participat la plantare, cu mic și mare: părinți cu copii, grupe de liceeni ghidați de către profesorii lor, mulți tineri dar și oameni maturi, uniți de același scop: protejarea pădurilor și responsabilizare față de natură.

 

Gabriela Gherman, unul dintre cei 450 de voluntari participanți: “Întotdeauna am considerat ca ai mei copii trebuie să fie conștienți de puterea benefică a mediului inconjurător și, de aceea, parcă a crescut inima în mine când, baiețelul meu de 5 ani mi-a spus în masină, în drum spre Arpașu, după ce i-am explicat că mergem să învățăm să plantăm o pădure: < -Mami da’ tu știi de ce trebuie să avem copaci? -De ce, puiule? -Pentru că, copacii ne dau aer și umbră. Și fără copaci nu am putea respira și am muri!> Cu siguranță vom mai participa și în viitor la astfel de acțiuni. Toată stima și respectul nostru pentru cei ce își alocă propriul timp pentru binele tuturor și pentru viitorul copiilor noștri.”

 

Acțiunea de sâmbătă a fost planificată încă de anul trecut. Cu verdele-n SUS a înscris proiectul de plantare la SemiMaraton Sibiu 2015, eveniment organizat de Fundația Comunitară Sibiu, și la Cindrel în Alergare, organizat de Asociația PeDale, ocazie cu care s-au strâns o mare parte din banii necesari achiziționării de logistică și bunei desfășurării a evenimentului. Restul de fonduri au fost obținute prin sponsorizări de la firme implicate în viața comunității sibiene și prin parteneriate și donații cu alte organizații prietene.

 

Dincolo de plantarea din 02 aprilie, Cu verdele-n SUS va mai organiza la Arpașu în 2016 acțiuni complementare de îngrijire a puieților: de descopleșire  a terenului (înlăturarea buruienilor și posibililor dăunători pentru puieți), completarea puieților și montarea unui gard de protecție pentru a evita accesul animalelor sălbatice pe teren.

 

Andrei Șoroagă, președintele Cu verdele-n SUS: “Plantarea din 02 aprilie e doar primul pas: ne dorim ca cei 10.000 de puieți care au prins rădăcină sâmbătă să crească sănătos, astfel încât îngrijirea lor până la atingerea maturității este esențială. Le mulțumim tuturor celor care au participat sâmbătă alături de noi la plantare, au fost extraordinari, și îi invităm, cu același entuziasm și voie bună, să ni se alăture și acțiunilor ulterioare pe care le vom organiza în 2016. Dacă proiectul nostru i-a convins, îi invităm să ne susțină la SemiMaraton Sibiu 2016, unde participăm pentru strângerea de fonduri pentru îngrijirea puieților plantați sâmbătă. Pădurea are nevoie de sprijin constant din partea noastră!”

 

Pentru realizarea proiectului “Să creștem o pădure!”, asociația primește sprijin constant din partea Primăriei comunei Arpaşu de Jos şi Ocolul Silvic Arpaşu.
La acțiunea de plantare din 02 aprilie, am fost susţinuţi de Fundația Comunitară Sibiu, Asociaţia PeDale, GAMA ITNeoconsult ValuationKeepCalling.com, Păstravaria AlbotaPrint ATU, Schwartz tonner, Boromir Sibiu, Feleacu. Ne-au fost alături prietenii Cu verdele-n SUS: AMdesign, voluntarii SMURD Sibiu, voluntarii Crucea Rosie Filiala Sibiu,Tură-n NaturaAsociatia Prietenii MocănițeiAnimal Life Sibiu2X2 RaceLibrăria Habitus, SSM Euroconsult.

 

***

Cu verdele-n SUS încearcă prin proiectele pe care le dezvoltă să-şi aducă aportul la creşterea fondului forestier naţional prin implementarea de soluţii directe (acţiuni de plantare/ împădurire) şi la procesul de educare şi responsabilizare a publicului larg cu privire la importanţa protejării pădurilor.

 

Asociația s-a format ca grup de iniţiativă în toamna anului 2014 cu scopul de a se implica activ în protejarea pădurilor din judeţul Sibiu. Considerăm că este foarte important ca generaţiile viitoare să se bucure de tot ceea ce are de oferit natura, pornind de la premisa că pădurea este un ecosistem valoros, ce merită toate eforturile noastre pentru a fi conservat.

http://www.verdelesus.ro

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545