Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Bikerii se întrec la Arena Platoș Păltiniș

Bikerii se întrec la Arena Platoș Păltiniș

Primul eveniment al sezonului de vară e concursul de downhill „Day and Night”

 

După ce câteva mii de copii s-au bucurat de cele trei atracții „coborâte” de la munte în Piața Mare pentru Distracția Copiilor din 1 iunie, complexul Arena Platoș Păltiniș deschide noul sezon al evenimentelor de vară cu „Day and Night”. Timp de două zile, cei mai bun bikeri din țară vin la Păltiniș pentru un concurs de downhill ce se anunță extrem de spectaculos.

Ediția din acest an a „Day and Night” va dura două zile. Vineri, 16 iunie, participanții la concursurile ce vor avea loc sâmbătă vor avea ocazia să se acomodeze cu traseele. Toți concurenții vor trebui să participe la minim patru ture de antrenament, pentru familiarizarea cu obstacolele traseelor de downhill. Concursul de anul acesta este divizat în două mari categorii, sportivi licențiați la Federația Română de Ciclist și sportivi amatori iar ambele secțiuni sunt împărțite pe categorii de vârstă. Cei mai mulți concurenți vor fi la clasa licențiați, unde categoriile de vârstă sunt 15-17 ani, 18-29, 30-39 și 40+. Iar concurentele se vor întrece într-o categorie separată. La clasa hobby, vârsta minimă de participare este 12 ani. Toți concurenții din prima categorie trebuie să posede asigurare de sport, adeverință medicală și licență FRC valabilă. Vineri, între orele 11 și 17 au loc înscrierile și antrenamentele pe cele trei trasee de downhill.

  1. TRASEU GALBEN – FLOW TRACK

Lungime aproximativ 500m.Nivel: începător/mediu

Traseul traversează păduricea, paralel cu telescaunul, păstrând o viteză relativ constantă, comodă pentru introducerea contrapantelor și valurilor din pământ construite pe traseu.

 

  1. TRASEU PORTOCALIU – FUNNY TRACK

Lungime aproximativ 400m. Nivel: mediu/avansat

Dedicat celor cu experiență și nu doar, este un traseu scurt, dinamic și jucăuș presărat cu obstacole diverse. Poziționat în zona telescaunului, traseul face ca evoluția practicanților să fie vizibilă pe întregime.

 

  1. RED TRACK

Lungime aproximativ 600m. Nivel: mediu/avansat

Dedicat riderilor experimentați cu nivel mediu/avansat, este un traseu de viteză cu obstacole specifice, cu sărituri peste pârtia de sănii străbate pădurea cu contrapante și săritori, până la baza pârtiei de sănii unde se termină cu o săritură step-up.

 

Sâmbătă, concursul va începe cu două coborâri de încălzire și reacomodare cu traseul. La ora 12 începe manșa de calificări, o singură coborâre, care va stabili ordinea plecării în finala concursului, cel mai bine clasat urmând să plece ultimul. „Am pregătit un traseu interesant și destul de dificil, cu 3 sărituri mari pentru care nevoie de control și tehnică, suntem siguri că va fi un concurs solicitant dar și foarte interesant atât pentru concurenți cât și pentru public”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș. Finalele încep la ora 15 iar la ora 16 va avea loc ceremonia de premiere. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea concursului sâmbătă, evenimentul va avea loc duminică, 17 iunie.

 

Pentru mai multe detalii

Bogdan Brylynski

PR and Media Relations

0745.320.343

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545