Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ciucanii au dominat Arena Freestyle Open

Ciucanii au dominat Arena Freestyle Open

Freestylerii de la Miercurea Ciuc au câștigat aproape tot ce se putea câștiga la ediția din acest an a Arena Freestyle Open.

Tineri temerari din întreaga țară au sosit în weekend la Arena Platoș Păltiniș pentru unul dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului, Arena Freestyle Open. Concurenți din București, Miercurea Ciuc, Brașov, Baia Mare, Bistrița sau Brăila au venit să se întreacă în sărituri care mai de care mai spectaculoase cu sibienii. Concurenții au avut de trecut prin două probe, una de Big Air și una de Jib, pe țevile amenajate în funpark-ul complexului. Datorită nivelului ridicat al concurenților, prima secțiune a concursului a fost modificată iar fiecare concurent a trebuit să execute cinci sărituri față de trei cât trebuia inițial, iar două dintre cele cinci trebuiau să fie diferite. Modul în care a fost amenajat traseul de sărituri a fost extrem de provocator pentru concurenți, care s-au întrecut în răsuciri și rostogoliri de 360, 540 și chiar 720 de grade dar și în numeroase alte trick-uri tehnice. La categoria ski, concurenții din Miercurea Ciuc au ocupat toate cele trei poziții ale podiumului prin Pap Koppany, Dan Marcu și Virginas Bando. La snowboard, Mateo Spagli din Sibiu a „spart” podiumul ciucanilor și a luat locul III. Pe II s-a clasat Zoltan Reisz în timp ce câștigătorul clasei a fost Gergo Iszlay. Nici cei mai tineri nu s-au lăsat mai prejos. Marton Antal, 15 ani, din Miercurea Ciuc a luat trofeul la ski rookies cu un 360 și backflip spectaculos.

La proba de Jib s-au „încins” mai tare riderii care se simt comod pe țevi și care au încercat unele dintre cele mai grele trick-uri posibile. Ca și la Big Air, fiecare concurent a avut dreptul la cinci trick-uri dintre care s-au ales cele mai bune două. Pap Koppany a câștigat și la Jib, urmat de sibianul Ștefan Mirescu și de Bando Virginas. La snowboard, bistrițeanul Adrian Pop a terminat concursul pe prima poziție urmat de Alexandru Zilișteanu din Brăila și Peter Almași din Baia Mare. „Am fost plăcut surprinși de calitatea acestor două concursuri, am avut un nivel ridicat de competiție, cu trick-uri extrem de dificile dar în același timp foarte spectaculoase. Ne bucurăm că nivelul acestei competiții crește de la an la an”, spune Radu Lungu, organizator de competiții la Arena Platoș Păltiniș. Premiile concursului au fost oferite de Red Bull, Kaufland x-treme Games, magazinul H2O și Schiuri Reghin.

Lecții pentru copii cu mici dizabilități

Ziua Internațională a Snowboardului a fost sărbătorită duminică la Arena Platoș Păltiniș. În Burton Riglet Park a fost amenajat un traseu de începături cu contrapante și valuri construite special ca cei mici să poată face primele alunecări în condiții de siguranță, alături de echipa de specialitate. Împreună cu Fundația Un copil, o speranță, echipa Boarders learn to ride Center din Sinaia a adus în park 15 copii cu mici dizabilități care s-au bucurat de o zi minunată, plină de aventuri și adrenalină. „E un proiect tare drag nouă, pe care deja îl desfășurăm de trei ani și ne dorim să îl reedităm cu fiecare ocazie. E minunat să vedem atâta bucurie pentru acești copii minunați. S-au simțit nemaipomenit și au fost foarte receptivi la lecțiile de snowboard”, spune Tiberiu Macavei, organizatorul evenimentului. În același timp, freestylerii care nu s-au săturat cu prima zi de concurs au revenit în funpark, cu sărituri la kickere și pe primul fun-box instalat în snowparkul complexului. Concursul s-a încheiat la kink-box și pe un mini-quarter pipe extrem de apreciat de tinerii în căutare de adrenalină.

*Scris de: Bogdan Brylynski

Anda

Related Posts

Read also x