Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Classic Junior Festival și-a continuat misiunea de a face educație muzicală în școli

Classic Junior Festival și-a continuat misiunea de a face educație muzicală în școli

Vineri, 23 octombrie, Classic Junior Festival a prezentat elevilor din Sibiu două producții artistice interactive, care au ca scop apropierea artiștilor și a muzicii clasice de copii. Evenimentele au avut loc chiar în ultima zi înaintea închiderii școlilor, fiind organizate cu respectarea tuturor normelor de siguranță.

Ateliere de muzică interactive pentru elevii sibieni

În ideea de a face muzica clasică mai atractivă elevilor din școlile primare și gimnaziale din Sibiu, organizatorii festivalului au gândit pentru copii un pachet de evenimente și acțiuni punctuale, care urmăresc ca cei mici să privească acest gen muzical cu alți ochi.

Dintre acestea, seria de ateliere muzicale interactive a reușit, la fel ca în fiecare an, să aducă muzica și instrumentele clasice în atenția zecilor de copii de la Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna și Școala Gimnazială nr. 8 din Sibiu.

La atelierul interactiv – “Despre instrumentele cu coarde” copiii au interacționat cu cei  patru tineri muzicieni componenți ai unui cvartet de coarde, care au pregătit un program în 2 părți. Pentru început, aceștia au interpretat o serie de cântece și teme muzicale cunoscute, în special teme din filmele clasice Disney. Apoi au urmat discuții interactive despre muzica ascultată, o prezentare a instrumentelor muzicale, dar și explicarea principiilor de redare a sunetului sau importanța fiecărui instrument într-o orchestră. În cadrul atelierului – “Despre instrumentele de percuție”, copiii au învățat noțiuni precum ritmul sau frecvența și li s-au prezentat cele mai cunoscute instrumente de percuție. A urmat un mini-concert demonstrativ de percuție, dar și o parte interactivă a atelierului, în care fiecare copil a primit câte un instrument de percuție cu care  a acompaniat piesele interpretate de artiști percuționiști.

În măsura în care evoluția epidemiologică va permite, proiectul va continua cu “Săptămâna Muzicii Clasice”, în cadrul căreia vor avea loc ateliere de creație artistică și literară, derulate în timpul unor audiţii de muzică clasică și cu “Eine Kleine Klassmusik– un spectacol nou, parafrazând bine-cunoscuta capodoperă a lui Mozart. Producția va fi un exercițiu de imaginație condus muzical într-o manieră prietenoasă, prin reperele muzicii clasice, în cadrul căruia copiii vor descoperi bucăți muzicale pe care le vor putea asocia cu diverse momente din realitate.

Classic Junior Festival este un program de educație muzicală prin interacțiune și joacă cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x