Doua saptamani pana la Street Food Festival Sibiu

  Street FOOD Festival, festivalul care a reușit în 2016 să bucure sute de mii de gurmanzi ajunge în perioada 1 – 4 Iunie la Sibiu în Piața Albert Huet. Sute de rețete delicioase din întreaga lume preparate de chefi bucătari pricepuți vor invita publicul să fie parte din experiența unui eveniment care va călători în acest an prin 9 orașe: Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Alba-Iulia, Timișoara și Bacău.

“În anul 2019, Sibiul va deține titlul de Regiune Gastronomică Europeană. După anul 2007 este cel mai important proiect de talie mondială în care Sibiul este implicat. În acest context, Street FOOD Festival își propune să contribuie la dezvoltarea gastronomică a orașului și județului Sibiu și să devină un trend-setter în dezvoltarea evenimentelor culinare prin experiența acumulată în evenimentele derulate până acum.” Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu, co-organizator al Street FOOD Festival Sibiu.

Gurmanzii prezenți în festival se vor putea bucura și de preparatele excepționale de street-food ale celui devenit deja ambasadorul Street FOOD Festival: Chef Foa. Alături de echipa sa de bucătari de la Stradale și Flavours, acesta va oferi adevărate experiențe culinare prin intermediul unor preparate deja consacrate. De asemenea, curioșii vor putea degusta o mulțime de rețete cu specific street-food din toate colțurile lumii: de la mâncare cu specific asiatic, maghiar, italian, românesc, american, mexican și multe altele.

Evenimentul va fi completat și de concerte live datorită unui program bine conturat care va anima scena festivalului. De asemenea, cei mici se vor putea bucura de activități dedicate lor la Kids Zone, urmând ca serile să se încheie cu filme cu specific culinar la Cinema Outdoor.

Street FOOD Festival a debutat în 2016 la Cluj-Napoca unde peste 50.000 de gurmanzi au luat cu asalt Aleea Stadionului și au încercat rețetele chefilor prezenți. Au urmat apoi Iași, Oradea și ediția specială de Crăciun care au adus în perimetrul festivalului alte câteva zeci de mii de pofticioși și sute de rețete și bunătăți de luat acasă. Burgerii savuroși, deserturile colorate și tradiționalele sandwich-uri specifice fenomentului street-food s-au alăturat mâncării cu specific mexican, mediteranean, românesc, maghiar sau italian și au creat împreună o poveste delicioasă care merită spusă mai departe.

Toți cei interesați de acest eveniment pot afla mai multe detalii accesând website-ul oficial: www.streetfoodfestival.ro

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not & Asociația Focus Sibiu, prezentat de Kaufland România, savurat cu Staropramen.

Street FOOD Festival Sibiu este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

SFF_foto1