Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Caracatițe croșetate pentru prematuri, ediția 5

Caracatițe croșetate pentru prematuri, ediția 5
Caracatițe croșetate pentru prematuri, ediția 5
Loading Map....

Danezii au descoperit, în urmă cu patru ani, faptul că atunci când au primit aceste caracatiţe croşetate, copiii prematuri din Terapie Intensivă au fost mai liniştiţi.

În ultimii ani, proiectul s-a extins în mai multe ţări din întreaga lume.

Asociaţia Baby Care Sibiu, condusă de medicul neonatolog Livia Ognean, alături de Asociaţia Mâini Unite, au pornit şi în România proiectul „Caracatiţe pentru prematuri”.
În 2013, în Danemarca a fost iniţiat un proiect care a avut rezultate interesante, confirmate recent şi de un spital din Anglia (Poole Hospital din Dorset). În cadrul proiectului danez, The Octo Project, au fost oferite prematurilor mici caracatiţe croşetate. Acestea au fost aşezate în incubatoare, în preajma prematurilor, în aşa fel încât ei să se poată prinde de ele. Rezultatul? Prematurii care au primit un astfel de „prieten” au fost mai liniştiţi, şi-au scos mai rar sondele şi tubuleţele, au avut respiraţie mai bună, bătăi cardiace mai regulate şi nivele crescute ale oxigenului în sânge. Explicaţia ar putea fi legată de tentaculele caracatiţelor care le-ar aduce aminte prematurilor de cordonul ombilical şi de siguranţa vieţii intrauterine.

Echipamentele moderne – incubatoare, aparate de respiraţie, monitoare, etc. – şi noile terapii din neonatologie au contribuit şi contribuie considerabil la scăderea semnificativă a ratei complicaţiilor asociate prematurităţii şi la scăderea mortalităţii prin prematuritate. Ştiind însă că dezvoltarea extrauterină a prematurului diferă de cea care are loc intrauterin, ştim că trebuie să facem mai multe pentru aceşti copii.

Ştim că trebuie să le facilităm o dezvoltare postnatală cât mai normală şi că intervenţiile de tipul celor developmentale menţionate anterior sunt extrem de importante pentru prognosticul pe termen lung al acestor copii. În plus, din diverse motive, mulţi prematuri sunt îngrijiţi în maternităţi în absenţa mamei, ceea ce înseamnă că sunt lipsiţi de atingerea şi vocea mamei, extrem de importante pentru dezvoltarea acestor copii.

Prietenii-caracatiţe pot umple o parte din acest gol, ajutându-i să treacă mai uşor prin experienţa traumatică a sosirii prea devreme pe lume.

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/buni-la-83-de-ani-croseteaza-caracatite-pentru-prematuri-124520.html

Rezervări doar prin sms la 0745.047070
Locurile sunt limitate

Locație: Cafeneaua din Librărie
Piața Mică, nr. 4

Caracatițe croșetate pentru prematuri

Read also x