Expozitie: SIBIU | 2.10


Expozitie: SIBIU | 2.10
Loading Map....


Data: 24/08/2017 - 08/09/2017
Ora: 8:00 AM - 4:00 PM
Locatia: Primaria Sibiu


Adauga in Google Calendar


În 1808, artistul Franz Neuhauser cel Tânăr picta binecunoscuta vedută a Sibiului, în prezent expusă la Galeriile de Artă din cadrul Muzeului Național Brukenthal. Aproape 210 ani mai târziu, în 2017, Asociația Brukenthal von Studio își propune un demers similar, prin pictarea unei noi panorame a Sibiului, ce va fi prezentată în cadrul expoziției „SIBIU | 2.10”. Panorama este compusă din cinci module a căror dimensiune însumată este de 1,25 x 5,00 metri. Fiecare modul este pictat de câte un artist sibian, în stilul caracteristic fiecăruia, însă conferind lucrării un caracter unitar. Pe lângă panoramă, în expoziție vor mai fi incluse cinci tablouri reprezentând Sibiul în viziunea individuală a fiecărui artist, o fotografie a orașului, respectiv reproducerea fotografică a lucrării lui Franz Neuhauser, cea care a inspirat proiectul „SIBIU | 2.10”. Atât artiștii, cât și curatorul sunt membri ai grupului Brukenthal von Studio, înființat în anul 2016, cu scopul de a dinamiza scena artelor vizuale contemporane sibiene. Surprinzând un moment din viața cotidiană contemporană a orașului, panorama este un dar oferit de Asociația Brukenthal von Studio comunității sibiene, cu ocazia aniversării în 2016 a 825 de ani de la prima atestare a orașului, respectiv cu ocazia celebrării în 2017 a 200 de ani de la deschiderea Muzeului Brukenthal pentru public.

Cu ocazia vernisajului va fi lansat și catalogul bilingv al expoziției (română – engleză), intitulat „SIBIU | 2.10: behind-the-scenes”.

Expoziția face parte din proiectul „SIBIU | 2.10”, desfășurat de Asociația Brukenthal von Studio și inclus în Agenda Culturală a Municipiului Sibiu pe anul 2017. Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Artiști: Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa, Cătălin Precup, Robert Strebeli
Curator: Laura Coltofean
Locul de desfășurare: Sala Atrium, Primăria Municipiului Sibiu
Durata: 24 august – 8 septembrie 2017
Vernisaj: joi, 24 august, ora 18:00
Organizator: Asociația Brukenthal von Studio
Finanțator: Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu
Partener: Muzeul Național Brukenthal

Expozitie SIBIU 2.10

Adrian Luca, Andrei Popa, Asociația Brukenthal von Studio, Cătălin Precup, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Robert Strebeli, sibiu