Festivalul Egalităţii de Gen

Festivalul Egalităţii de Gen

When

19/09/2014 - 21/09/2014    
Toata ziua

Where

- LOCATII MULTIPLE Sibiu -
Eveniment care se desfasoara in mai multe locatii, Sibiu

Event Type

Loading Map....

Festivalul Egalităţii de Gen este o campanie de conştientizare pentru schimbarea de atitudini şi comportamente care generează discriminarea şi violenţa de gen. Violenţa împotriva femeilor este favorizată de prejudecăţile şi stereotipurile ce fac din subordonarea femeii un simbol al normalităţii. Festivalul din 2014, cheamă tinerii să dea tonul la egalitate şi să schimbe percepţii si stereotipuri, arătând că există şi o altă Femeie şi un alt Bărbat, care ies din tiparele tradiţionale şi pot interacţiona de la egal la egal.
Festivalul este organizat de A.L.E.G. la Sibiu in fiecare an; prima ediţie a avut loc în 2004. Anul acesta este la a 9-a ediţie şi are loc în perioada 19 – 21 septembrie 2014. Programul include ca şi în alţi ani acţiuni stradale interactive, Biblioteca Vie unde cărţile sunt oameni, teatru invizibil şi proiecţii de film, dar şi noutaţi ca Brioşele Emancipate.
In 2014, festivalul are loc în cadrul proiectului Coaliţia pentru Egalitate de Gen finanţat prin Mecanismul SEE 2009-2014 şi Fondul ONG. Proiectul este condus de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, iar partenerii sunt: A.L.E.G., Asociaţia Front, Societatea pentru Analize Feministe AnA şi E-Romnja. Proiectul prevede ca in 2015 festivalul de la Sibiu să fie replicat la Bucureşti.
Parteneri locali ai Festivalului de la Sibiu: Libraria Habitus, Bicicleta, Transilvania Film, Campania Sibiul Vesel, Lipicioşii, Sibiu 100% şi Zile şi Nopţi, Simpa, Trans Agape.
Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

 

 

Programul complet il gasiti la adresa http://aleg-romania.eu/

2014-09-ALEG