Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu


Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu
Loading Map....


Data: 15/04/2016 - 17/04/2016
Ora: Toata ziua
Locatia: Casa Hermes


Adauga in Google Calendar


Cel mai mare Festival de Benzi Desenate din România se pregăteşte la Sibiu !În zilele de 15, 16 şi 17 aprilie 2016 la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11 vor fi prezenți cei mai buni autori de benzi desenate din ṭară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată!

Workshop-uri, meciuri de BD, expoziții, live-drawing, conferințe, lansări de albume, și un concert-desenat sunt evenimentele pe care le propunem timp de trei zile pentru ca publicul larg să descopere Banda Desenată.
De la prima sa ediție din 2013, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 1000 de participanți, impunându-se deja ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.

Anul acesta afișul a fost realizat de Robert Obert, artist din Bucureşti. Imaginea celei de-a 4-a ediții a Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu se inspiră din caracteristicile universului dezvoltat în albumul “Profeția Urbană”, publicat în 2014 și propune o viziune post-apocaliptică asupra orașului.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociația de prietenie “Ille et Vilaine – Sibiu” și Asociația “Solidarité 35 Roumanie” în colaborare cu Complexul Național Muzeal ASTRA și Forumul Cultural Austriac București, susținut de Institutul Francez din România și Lectoratul Francez din cadrul Universității “Lucian Blaga”, Sibiu, Delegația Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Primăria Sibiu, Consiliul General Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista “Comics”, SR2C, NTN- SNR, Unimat, Wacom, Hotelul Ibis, Carrefour, ziarul Tribuna, Hermannstädter Zeitung, editura HAC!BD, Lex Comics şi lexshop.ro, EAT Comics şi Revista “Abaṭia”.

Programul

Vineri, 15 aprilie 2016

15.00 Workshop Bonnage Horreur la KulturZentrum Hermannstadt

18.00 Inaugurare în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Franței in România, Domnul Francois Saint-Paul

Sâmbata, 16 aprilie 2016

10.00 Deschidere; Toata ziua, expozitii, live drawing by Wacom, pictura pe fata pentru copii, caricaturi, Legos, machete si boardgames

10.30 Premiera concursului « Super eroi pentru Sibiu »

11.30 Workshop cu Benoit Delmelle, formator la Centrul Belgian de Benzi Desenate

12.30 Meci de benzi desenate

15.00 Maratonul autorilor

16.00 Conferinta cu Bruno Loth « Apprenti, oamenii in industria, povestea lui tatal meu »

16.00 Happening, Parcul ASTRA

17.00 Meci de benzi desenate la Shopping City

17.00 Jumatatea Plina in action

19.00 Concert desenat Bonnage Horreur

Duminica, 17 aprilie 2016

10.00 Deschidere; Toata ziua, expozitii, live drawing by Wacom, pictura pe fata pentru copii, caricaturi, Legos, machete si boardgames

11.00 Workshop cu Alexandru Ciubotariu si Revista Fabulafia

11.30 Lansari de carti

Cartea 3D – Asociatia FREE

Dincolo de orizont, Alexandru Ciubotariu și Adina Popescu, editura Vellant 2016.

Prezentarea proiectului Următorul Cadru, album colectiv în pregătire. Cu Ionuț Popescu, Xenia Pamfil, Alex Tamba, Robert Obert, Alexandru Ciubotariu, Vali Sava, Vlad Forsea, Toma Alexandru.

Revista Comics # 30 ; Revista Fabulafia # 3 ; Alfabetul Bunei cunviinte de Diana Belu si Vlady

12.30 Meci de benzi desenate

16.00 Inchidere

FIBD Sibiu
benzi desenate, Festivalul International de Benzi Desenate, sibiu