Ghid al Sibiului. Cunoaşte-ți trecutul!


Ghid al Sibiului. Cunoaşte-ți trecutul!
Loading Map....


Data: 23/05/2017
Ora: 6:30 PM - 8:00 PM
Locatia: Incubator107 Sibiu


Adauga in Google Calendar


Ce?
Încerci sa trăiești conștient in Sibiu? Şi totuși ce înseamnă peste 825 de ani de istorie atestată, în ochii tăi? Cum te relaționezi tu la timpul trecut?

Cum a ajuns istoria orașului sa se împletească în fața noastră fără să mai fim cunoscători ai ei?

Ce te face să te simți român sau sibian? Ai o reacție negativa când te gandești la ce se înțelege azi prin iubirea de țară? Şi oare are asta de a face cu Zeitgeistul în care trăim?

Zeitgeistul este starea de spirit a unei perioade particulare în istorie, reflectată în ideile şi credințele acelui timp. Vă propun deci o incursiune în credințele strămoșilor noștrii, în a le ințelege ideile și dorințele care le năzuiau.

Mai mult, vă propun să cunoaștem legendele și miturile din spatele acestor credințe. Toate sunt încă ancorate în spațiu prin locurile care au ramas să dăinuie și să ne scoată din cotidian dacă avem ochi pentru ele.

Dar cum zicea și Proust, adevărata calătorie a descoperirii nu constă în a explora peisaje noi, ci a le privi cu alți ochi. Vin-o și tu să vezi Sibiul dintr-o altă perspectivă. Va fi un ghidaj non-conformist care vrea să conecteze între ele rațiuni si emoții ale strămoșilor noştrii. O clădire nu va mai fi doar o simplă clădire în ochii tăi şi nu vei mai putea trece cu vederea istoria care abundă peste tot în jurul nostru!

Cu cine?
Cu Mihaela Huluță, ghid turistic şi pedagog în natură. Atestată ca terapeut prin râs şi joc.

Cu ce?
Cu varianta ta cea mai bună din ziua de 23 Mai 2017.

Cand?
La ora 18.30, 23 Mai 2017.

Unde?
Ne intâlnim în fața bisericii evanghelice din Sibiu și apoi vom merge pe urmele dezvoltării culturale și urbane ale fostei cetăți Cibiniensum.

Cum?
Inscrie-te https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScte0Gn_W-YeZ22HSlWsFK0ulOc6wlyFGpxV1FBzrsHt_d_Ww/viewform?usp=sf_link
Contributia ta pentru participare este de minim 10 lei.

Ghid al Sibiului. Cunoaşte-ți trecutul!

Biserica Evanghelica Sibiu, Cetatea Cibiniensum, Cunoaste-ti trecutul!, incubator107 Sibiu, istoria Sibiului, sibiu, Sibiuonline.com