IDA, proiecţie specială la Sibiu

IDA, proiecţie specială la Sibiu

When

04/02/2015    
8:00 PM - 9:30 PM

Where

Librăria Habitus
Piata Mica nr. 4 , Sibiu

Event Type

Loading Map....

CINE M-A văzut la Habitus continuă cu filme de excepție la Sibiu

În februarie, CINE M-A văzut la Habitus dă start din nou la filme. Drame extraordinare, comedii savuroase si documentare incredibile vor face deliciul publicului sibian în serile de miercuri, la Librăria Habitus.
Primul film de pe agendă va fi IDA, în regia polonezului Paweł Pawlikowski, cel mai premiat film European al anului 2014, distins, printre altele, cu premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2014.

Sinopsis:
Polonia 1962. Anna este o femeie frumoasă, în vârstă de optsprezece ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda.
Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului
lor. Mătușa ei, află ea, nu numai că este o o fostă procuroare comunistă, cunoscută pentru condamnarea unor preoți și a altor persoane la moarte, ci şi evreică. Anna află că şi ea este evreică şi că numele ei real este Ida. Această revelație o împinge pe Anna, acum Ida, într-o călătorie de a-şi descoperi rădăcinile ei și de a confrunta adevărul despre familia ei.
Ida trebuie să aleagă între identitatea ei de la naștere și religia care a salvat-o de la masacrele de sub ocupația nazistă în Polonia. Și Wandatrebuie să se confrunte cu decizii pe care le-a luat în timpul războiului, când a ales loialitatea față de cauză înainte de familie.

Proiecția va avea loc miercuri, 4 februarie, de la ora 20.00, la Librăria Habitus.
Preţ bilet: 10 lei (proiecție film + cafea/ceai la alegere).

CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Librăria Habitus şi Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu, cu sprijinul Clorofilm.

Parteneri Sibiu: Primăria Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Parteneri media: Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu On Line.