Lună Plină – Festivalul de Film Horror și Fantastic


Lună Plină - Festivalul de Film Horror și Fantastic
Loading Map....


Data: 25/08/2016 - 28/08/2016
Ora: 5:00 PM - 11:00 PM
Locatia: Piața 1 Decembrie 1918 Biertan


Adauga in Google Calendar


Nopțile de „Lună Plină” se întorc la Biertan între 25 și 28 august!

Timp de patru zile, în satul pitoresc din Transilvania, fanii genului se vor delecta cu povești de groază, petreceri, ateliere fantastice, vânători de fantome, jocuri de tip „escape room” și bunătăți din zonă, la târgul de produse tradiționale. Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff, iar festivalul se va încheia, cum o cere tradiția, cu musicalul „The Rocky Horror Picture Show”, care împlinește 41 de ani.

Una dintre noutățile ediției este competiția de scurtmetraje horror & fantastice, care revine în programul „Lună Plină” alături de secțiunea competitivă de lungmetraj. Publicul va decide, ca în fiecare an, cine pleacă acasă cu trofeul.

Un eveniment cu totul special la Biertan va fi cine-concertul celor de la Foley’Ala, care vor acompania live filmul mut „Genuine: A Tale of a Vampire” (1920), regizat de Robert Wiene, autorul unei capodopere a genului, „Cabinetul doctorului Caligari”.

Detaliile despre filmele din program și surprizele ediției vor fi publicate în perioada următoare pe www.lunaplinafestival.ro.

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film.

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan

LUNA_PLINA_PROGRAM_WEB-001

Biertan, cinema, Festivalul de Film Horror și Fantastic, LUNĂ PLINĂ