Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Profesorul de vioară la CINE M-A văzut la Habitus

Profesorul de vioară la CINE M-A văzut la Habitus
Profesorul de vioară la CINE M-A văzut la Habitus

When

12/10/2016    
8:00 PM - 10:00 PM

Where

Librăria Habitus
Piata Mica nr. 4 , Sibiu

Event Type

Loading Map....

Miercuri, 12 octombrie, cinefilii sibieni sunt invitați la CINE M-A văzut la Habitus să urmărească filmul artistic Profesorul de vioară, cel mai recent lungmetraj al regizorului brazilian Sergio Machado. Câștigător al Premiului publicului la Festivalul de Film Sao Paolo, in 2015, și unul dintre cele mai apreciate filme de la TIFF de anul acesta, Profesorul de vioară spune povestea unui violonist care ajunge să se cunoască pe sine abia după ce începe să predea vioară copiilor din Heliopolis, cea mai mare favelă din Sao Paolo. Proiecţia va avea loc de la ora 20.00, la Librăria Habitus.

Sinopsis:
După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din Sao Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Calea sa e plină de obstacole, dar puterea muzicii şi prietenia ce se înfiripă între profesor şi elevii săi vor deschide uşi într-o nouă lume.

Povestea filmului este inspirată din istoria reală a institutului Baccarelli, o organizație non-profit din Sao Paolo care oferă cursuri de muzică gratuite pentru tinerii din zonele defavorizate. „Când am început să lucrăm la scenariu, am făcut tot posibilul să intrăm cât mai adânc in istoria din spatele institutului Baccarelli. Nu am vreo iluzie că filmul ăsta, sau oricare altul, poate schimba realitatea unei țări, însă cred că poate deschide calea spre un dialog despre rolul artelor în dezvoltarea tinerilor cetățeni.”, spune regizorul care, în ciuda “lipsei de talent muzical”, s-a înscris la cursuri de violoncel în cadrul institutului pentru a putea fi mai aproape de studenți și a-i înțelege mai bine.

Preţ bilet: 13 lei (film + ceai/ espresso).
Rezervări: telefonic la 0269250383 sau prin sms/telefonic la 0733956223.

CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Librăria Habitus şi Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu, cu sprijinul Transilvania Film.

profesorul-de-vioara-la-cine-m-a-vazut-la-habitus

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545