SUBTERANA CINEMATOGRAFICĂ – FLOAREA DEȘERTULUI (2009)


SUBTERANA CINEMATOGRAFICĂ - FLOAREA DEȘERTULUI (2009)
Loading Map....


Data: 22/05/2014
Ora: 8:00 PM - 10:00 PM
Locatia: Librăria Humanitas Constantin Noica


Adauga in Google Calendar


Subterana Cinematografică vă invită la un nou film: DESERT FLOWER / FLOAREA DEŞERTULUI, o poveste adevărată ce a şocat întreaga lume, un film de Sherry Horman, bazat pe autobiografia best-seller a fotomodelului de success Waris Dirie, câştigător al Premiului Publicului la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian.

Proiecţia va avea loc joi, 22 mai, la Librăria Humanitas din Sibiu, cu începere de la ora 20.00.

 Sinopsis:

Un coridor din sediul new-yorkez al Naţiunilor Unite. O tînără femeie încearcă să se calmeze: Waris Dirie urmează să ţină primul ei discurs în faţa Naţiunilor Unite. A străbătut un lung drum. Ca într-un basm, Waris, născută în Somalia, a devenit unul dintre cele mai căutate manechine ale lumii. Provenită dintr-o familie de crescători de capre nomazi, drumul fascinant al lui Waris a călăuzit-o din deşerturile Africii de Nord pe copertele celor mai prestigioase reviste de modă. La 13 ani a fugit din faţa unui măritiş forţat şi a rătăcit prin deşert zile în şir înainte de a ajunge în capitala Mogadishu. Rudele au trimis-o la Londra, să fie servitoare în ambasada Somaliei, unde şi-a petrecut anii adolescenţei fără să apuce să înveţe să citească…

 Biletul de intrare la proiecţie este de 7 lei. Rezervări la telefon: 0269 211 434.

Subterana Cinematografică este organizată de Librariile Humanitas şi Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu,cu sprijinul Clorofilm.

Parteneri: Primăria Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Continental Automotive Systems.

Parteneri media: Turnul Sfatului, Sibiu Online.

 

Clorofilm, DESERT FLOWER, FLOAREA DEŞERTULUI, humanitas, Sherry Horman, sibiu, Subterana Cinematografică, Waris Dirie