Țara Moartă la CINE M-A văzut la Habitus, proiecție specială


Țara Moartă la CINE M-A văzut la Habitus, proiecție specială
Loading Map....


Data: 30/08/2017
Ora: 8:00 PM - 9:30 PM
Locatia: Librăria Habitus


Adauga in Google Calendar


CINE M-A văzut la Habitus deschide sezonul de toamnă al filmelor din cadrul cinematecii de la Habitus. Miercuri, 30 august, cinefilii sibieni sunt invitați la proiecția specială a celui mai recent film semnat de Radu Jude, Țara moartă / The Dead Nation, o poveste vie despre trecutul României. Filmul este un eseu documentar creat din peste 500 de fotografii din colecţia lui Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente de pe coloana sonoră a producţiilor de propagandă din anii ’30-’40. Proiecția va avea loc de la ora 20.00, la Librăria Habitus, în prezența unui invitat special, Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte.

Sinopsis:
Un documentar-eseu despre uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Axinte într-un mic oraş din România anilor ’30 şi ’40. Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

Preţ bilet: 10 lei.
Nu uitați de rezervări: telefonic la 0269250383 sau prin sms/telefonic la 0733956223.

CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Librăria Habitus, cu sprijinul Micro Film.

Țara Moartă la CINE M-A văzut la Habitus, proiecție specială

Cezar Mario Popescu, Costică Acsinte, Emil Dorian, Radu Jude, Țara moartă