Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Targ si Degustare de Mere la Fantanele – 20 km de Sibiu

Targ si Degustare de Mere la Fantanele – 20 km de Sibiu
Targ si Degustare de Mere la Fantanele - 20 km de Sibiu

When

19/10/2014    
12:00 PM - 6:00 PM

Where

- LOCATII MULTIPLE Sibiu -
Eveniment care se desfasoara in mai multe locatii, Sibiu

Event Type

Loading Map....

INVITAȚIE PENTRU SIBIENI
DIN PARTEA LOCUITORILOR DIN FÂNTÂNELE ȘI SIBIEL

Locuitorii din satele Fântânele și Sibiel vă invită să participați la primul târg de mere din soiuri tradiționale, vechi, care va avea loc în zilele de:
• 19 octombrie 2014, orele 12.00 – 18.00, la Căminul cultural din Fântânele;
• 26 octombrie 2014, orele 12.00 – 18.00, la Căminul cultural din Sibiel.
Cele două evenimente, vă oferă posibilitatea să:
 participați la o degustare de mere din soiuri vechi și astfel să vă amintiți sau să descoperiți soiul sau soiurile care vă plac;
 achiziționați soiuri de mere pe care nu le mai găsiți în comerțul actual;
 vă plimbați pe cele două circuite eco-muzeu, aflând noi povești locale;
 contribuiți astfel la salvarea de la dispariție a acestor soiuri vechi și la conservarea acestei bogății genetice locale.

Într-o scurtă plimbare, aveți ocazia să redescoperiți cele două localități, și din perspectiva unei frumoase povești a pomiculturii românești, să regăsiți gustul merelor din copilăria dvs. și să vă bucurați de un peisaj rural veritabil, dominat încă de imaginea livezilor-fâneață.
Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului “Conservarea in situ şi valorificarea durabilă a diversităţii biologice a soiurilor de măr şi păr din zona rurală Sibiel – Fântânele”, proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Datorită acestui proiect, Federația Trai Verde a efectuat un studiu științific cu privire la soiurile de mere și pere din zonă. În urma acestui studiu, au fost identificate și inventariate peste 30 de soiuri de mere și circa 8 soiuri de pere.

Vă așteptăm alături de noi,

Federația Trai Verde

Targ si Degustare de Mere Fantanele

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545