Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

„Inimi cicatrizate” – proiecție de gală la Sibiu în prezența regizorului Radu Jude

„Inimi cicatrizate” – proiecție de gală la Sibiu în prezența regizorului Radu Jude

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:00, proiecția de gală a filmului „Inimi cicatrizate” în regia lui Radu Jude. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului și va fi urmat de o sesiune Q&A (întrebări și răspunsuri) moderată de Oana Stoica, critic de teatru și curator al Festivalului Tânăr de la Sibiu.

 

Câștigător al Premiului Special al Juriului și al Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, filmul lui Radu Jude este o adaptare liberă după opera lui Max Blecher. Acțiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

 

„Cred că e foarte important să sprijinim distribuția filmului românesc de artă, cu atât mai mult cu cât în orașul nostru nu există un cinematograf multiplex. Pentru noi e o bucurie să îl avem pe scenă pe Radu Jude în dialog cu publicul de la Sibiu, iar aceste întâlniri fac parte din strategia noastră de a dezvolta noul public și de a aduce cât mai mulți tineri în sălile noastre. Din acest motiv am și stabilit un tarif unic pentru biletul la film, în valoare de doar 7 lei, astfel încât accesul să fie cât mai puțin condiționat de partea financiară.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

 

„Inimi cicatrizate” este o producție Hi Film în co-producție cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu Bord Cadre Films (Elveția), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings. Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, sound designer Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen iar mixajul a fost realizat de Cristinel Șirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură, iar scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu. Producătorul filmului este Ada Solomon, co-producători Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade, producători asociați Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Programul Media – Europa Creativă și Eurimages. Radu Jude a câștigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”, producția românească cu cel mai mare succes de box-office în 2015.

 

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate” va avea șapte proiecții speciale la Sibiu. Filmul va fi proiectat în premieră națională vineri, 18 noiembrie, de la orele 14:00, 17:00 și 20:00, iar sâmbătă, 19 noiembrie și duminică, 20 noiembrie, de la orele 14:00 și 20:00. Intrarea publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse în vânzare exclusiv la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, duminica între orele 10:00 – 14:00. „Inimi cicatrizate” are o durată de 141 de minute și nu este recomandat celor sub 15 ani.

Anda

Related Posts

Read also x