Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Teatrul Gong Sibiu

Location

Str. Alexandru Odobescu nr. 4
Sibiu

Next Event

No upcoming events
Loading Map....

Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG Sibiu este un teatru cu o îndelungată tradiţie în România.

Fiind printre primele instituţii profesioniste de gen din ţară, înfiinţat în 1949, Teatrul Gong se ocupă de educaţia şi formarea artistică a copiilor şi tinerilor folosind cele mai noi şi diverse  forme de exprimare ale artei teatrale şi ale artei animaţiei.
După 1989, influenţat fiind de schimbările politice din Europa, teatrul şi-a lărgit aria de influenţă socială, a devenit un spaţiu protector al copiilor şi tinerilor doritori în a se familiariza cu diferitele forme de exprimare artistică.

scamatorii.pngCreându-şi propria individualitate şi recunoştinţă pe plan naţional, Teatrul Gong, prin parteneriatele şi proiectele sale bilaterale internaţionale demonstrează ca a venit timpul pentru a deveni cunoscut în întreaga lume, ajungând astfel ca în zilele noastre să reprezinte România la cele mai importante evenimente culturale internaţionale din Europa, America, Africa şi Asia.

Importanţa de necontestat a acestei instituţii o constituie şi faptul că este singurul teatru din România care are o secţie germană de teatru de animaţie pentru copii care funcţionează, cu o mica întrerupere de patru ani, încă din anul 1950.
Înfiinţat în Sibiu, a fost şi este, singura instituţie profesionistă de teatru din oraş şi din judeţul Sibiu care are ca scop principal educarea şi formarea artistică a copiilor şi tinerilor şi singura instituţie din ţară care editează o revistă de artă şi cultură, “Euphorion”,  începând cu 1995.
hands.png
În prezent, teatrul are peste 88 de spectacole în repertoriul permanent, toate realizate în perioada 1993 – 2010. Dintre acestea amintim: „Cenuşăreasa”, „Visul unei nopţi de vară”, „Albă – ca – Zăpada”, “Degeţica”, „Aventurile Baronului Münchhausen”, „Muzicanţii din Bremen”, „Croitoraşul cel Viteaz”, “Der Buckelige König”, “Năluciri”, “Legământ”, “Motanul încălţat” , Crăiasa Zăpezii“, “Flautul Fermecat”, “Vrăjitorul din Oz”, “Coffee?… Tee?… Me?!”, “Teme – Baloane de săpun – Merci Marceau”, “Cum a devenit Arthur rege”, “Sarea-n bucate”.


Va asteptam la teatru!

http://www.teatrulgong.ro

Upcoming Events

  • Nu sunt evenimente in aceasta locatie
  • Read also x


    Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545