Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Lunetistul de Marin Mălaicu-Hondrari

Lunetistul de Marin Mălaicu-Hondrari

Sâmbătă, 12 octombrie, Marin Mălaicu-Hondrari va fi la Sibiu, alături de Radu Vancu, în cadrul unei sesiuni de lecturi, discuții și autografe.Vă așteptăm cu drag. În perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Mălaicu-Hondrari își va întâlni cititorii din București, Bistrița, Cluj, Brașov și Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, Lunetistul, apărut de curând în colecția “Ego. Proză” a Editurii Polirom și în ediție digitală.

2013-10-Humanitas-MarinMalaicuHondrari-Lunetistul

„Nu mai știu cum a început. Dintr-odată mă văd paznic de noapte în Spania, într-un loc plin de mașini strălucitoare. Cordoba: flamenco și bijutieri, femei cu trăsături maure. 300 de nopți nedormite. Un ventilator poartă prin rulotă aerul încins și un gând obsesiv: imaginația e memoria în extaz.Peste zi mă mișc ca în vis, urmat pretutindeni de patru câini fantomatici, care nu latră niciodată. Singurul exces: literatura. Altă slujbă: șoferul unui avocat, o doamnă în vârstă, care avea un Opel Corsa și uneori îmi spunea că o să mergem în Portugalia, ca în tinerețile ei; o primăvară neagră, alături de o femeie cu tendințe sinucigașe. Șapte ani, același stilou, trei cărți: Zborul femeii pe deasupra bărbatului, Cartea tuturor intențiilor, Apropierea. O Românie cu patru locuitori, prietenii mei, tot mai iluzorie. Un vis de un milion de dolari, o iubită, o mașină puternică și un deșert plin cu literatură. Din toate astea s-a născut Lunetistul, un roman lipsit de prudență.”

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971. A publicat volumul Zborul femeii pe deasupra bărbatului (Eikon, 2004), care a obținut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. În 2006, i-a apărut Cartea tuturor intențiilor (ed. a II-a, Polirom, 2008) – scrisă între ianuarie și iulie 2006, în Cordoba, Andaluzia, într-o rulota –, iar în 2010, romanul Apropierea, nominalizat la Premiile Radio România Cultural la categoria proză. A tradus poezie din limba spaniolă pentru revista LiTerra.

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545