Ne știm din strada. Acum te invităm să facem cunoștință!

9 Martie este ziua aleasă de USR pentru întâlnirea cu comunitatea fiecarui oraş, acolo unde partidul are filiale locale. Evenimentul care poartă pe facebook hashtagul #continuamimpreuna va fi unul de tip “porţile deschise” şi işi propune un contact direct cu cetăţenii care au ieşit în stradă în luna februarie, protestând faţă de iniţiativele legislative ale actualului partid de guvernare privind amnistia şi graţierea.

In Sibiu  evenimentul va avea loc la Hotel Ibis, Sala Turandot începând cu ora 18.30, iar gazde vor fi chiar membrii filialei USR Sibiu. Aceştia vor prezenta iniţiativele partidului la nivel local şi vor încerca să răspundă întrebărilor venite din partea publicului. Intâlnirea de la Sibiu va fi cu atât mai atractivă cu cât sibienii îl vor avea în mijlocul lor pe Dan Barna, reprezentantul USR în Camera Deputaţilor şi purtătorul de cuvânt al partidului.

Numele evenimentului “ Test de rezistenţă” face o trimitere directă la evenimentele din stradă recent incheiate, dar reprezintă şi o invitaţie la dialog, la întrebări şi răspunsuri adresate echipei locale.

“ Prin această acţiune ne dorim să venim mai aproape de sibieni, să ne cunoască, să îi cunoaştem, să înţeleagă că nu suntem doar un partid cu reprezentare în Parlament, ci oameni cu idei şi initiative, o echipă care îşi propune să fie activă pe plan local, contribuind la binele comun al sibienilor”, a spus Raluca Amariei, preşedintele filialei USR Sibiu.

Background info: ( sursa Facebook)

În luna februarie povestea democrației în Romania s-a scris în stradă. PSD a croit o ordonanță magică pe măsurile și nevoile lui Liviu Dragnea și ale tovarășilor săi, care-i făcea invizibili la justiție.

Voi ați protestat în stradă împotriva acestui abuz major, USR a dus protestul și mesajele voastre în Parlament. Am cerut abrogarea OUG 13 şi demisia ministrului Justiţiei Florin Iordache. Am adăugat amendamente la OUG 14 pentru a-i reduce riscurile și am obținut respingerea prin lege a OUG 13.

USR a anulat printr-un amendament la legea bugetului o altă ordonanță de urgență a guvernului Grindeanu (OUG 9) care legaliza deturnarea de fonduri publice și a reușit, solicitând dezbateri publice să blocheze planul majorităţii PSD-ALDE de a dezincrimina tăierile ilegale de păduri și de a respinge “de pe scaun” OUG 79 privind reforma în sănătate.

USR aduce deja în fiecare zi vocea cetățenilor în Parlament. Voi, toți acei #rezist, care ați înțeles că o schimbare sustenabilă nu se (mai) poate face fără implicare politică efectivă, sunteți o parte majoră a acestei voci.

Dincolo de mărunte și inerente stângăcii de început USR este astăzi acolo unde și ceea ce trebuie să fie. Haideți să ne cunoaștem mai bine. Haideți să #rezistămîmpreună

Echipa USR Sibiu

Contact: 0745438875

usr sibiu martie

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!