Nicuşor Dan vine la Sibiu !

Grupul de inițiativă Filiala Sibiu al Uniunii Salvați România impreuna cu presedintele  Nicuşor Dan vă invita la o conferinţă publică adresată tuturor sibienilor. Evenimentul va avea loc joi, 11 august incepand cu ora 18 la Hotel Continental Forum, sala Sala Eiffel.

Pe parcursul celor două ore de discuții vor fi prezentate obiectivele proiectului politic al Uniunii Salvați România pentru Sibiu si intreaga tara. Sibienii vor avea astfel ocazia să îl cunoasca  pe Nicușor Dan și să poarte un dialog deschis, neprotocolar pentru a afla cum se pot implica activ în viața socială și politică. Sunt încurajaţi să participe toţi cei care activează în societatea civilă (organizaţii neguvernamentale, grupuri de iniţiativă, sibieni activi), în mediul antreprenorial şi cel universitar, persoane fizice de orice vârstă şi ocupaţie interesate să aducă o schimbare în mediul politic din Sibiu şi România.

 

Nicuşor Dan, preşedinte Uniunea Salvaţi România:  „Fac un apel către oamenii integri şi competenţi să intre în politică. Implicarea este soluția cea mai rapidă pentru rezolvarea urgențelor României. Împreună suntem o forţă de neoprit!”

 

Cine este Nicuşor Dan şi Uniunea Salvaţi România?

 

Nicuşor Dan s-a născut la Făgăraş, în 1969. În clasele a XI-a şi a XII-a, a participat la Olimpiadele Internaţionale de Matematică, obtinand doua medalii de aur. A studiat matematica la Bucureşti şi la École Normale Supérieure, cea mai prestigioasa institutie de invatamant superior din Franta iar in 1998 a obtinut doctoratul la Paris.

În acelasi an se întoarce în ţară din dorinţa de a schimba societatea. Lasă un salariu de 2000 de dolari pe unul de 60 şi ocupă postul de cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române.

“Voiam să fiu unul dintre 1000 de oameni care să se coalizeze într-o structură și să afirme: Noi vom schimba România! Credeam într-o generație care să își ia, în sfârșit, soarta în mâini și, motivată de aceleași ambiții, să facă o diferență în diverse domenii cu probleme ale societății.

În 2006, Nicuşor Dan începe să se implice în problemele Bucureştiului, ca reacţie la acţiunile haotice care distrugeau oraşul: demolarea a mii de case cu valoare de patrimoniu, construcția a mii de imobile nepotrivite în zonele protejate, dispariția a mai mult de jumătate din spațiile verzi. În 2008, a fondat Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. În 2012, participă la alegerile pentru Primăria capitalei ca independent, având o susţinere importantă din partea societăţii civile şi obţinând locul trei.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) ia fiinţă în 2016 şi îşi propune să schimbe modul în care se face administraţie publică în Bucureşti si apoi Romania. Partidul s-a clasat la alegerile locale pe locul al doilea in capitala, cu un procent de 30%.

 

Partidul Uniunea Salvaţi România este fondat pe structura USB si are format la Sibiu un grup de initiativa compus din viitori membri si simpatizanti, oameni care nu au mai facut parte din nicio formatiune politica.

 

Conferinta de presa premergatoare intalnirii cu sibienii va avea loc in aceeasi zi, joi 11 august incepand cu ora 15 la Hotel Continental Forum – sala Eiffel.

 

Pentru detalii și/sau  pentru confirmarea participării vă rugăm să ne contactați la urmatoarele numere de telefon: 0721554693, 0740059519 sau la adresa de e-mail usrsibiu@gmail.com.

Cu respect,

Grupul de Inițiativă Filiala Sibiu – Uniunea Salvați România

 

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!