Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Noi locații și un autobuz se pictează în premieră, la SISAF 2018. 26 de lucrări de artă stradală schimbă fața Sibiului, începând de astăzi

Noi locații și un autobuz se pictează în premieră, la SISAF 2018. 26 de lucrări de artă stradală schimbă fața Sibiului, începând de astăzi

Sibiu International Street ART Festival debutează astăzi cu ediția a IV-a, desfășurată în perioada 2-8 iulie 2018. Peste 30 de artiști invitați, din România, Brazilia, Rusia și Anglia, vor aduce culoare pe zidurile gri și în acest an. În completarea școlilor, liceelor și a unui bloc, anul acesta se vor realiza, în premieră, picturi pe un autobuz, un panou publicitar, mai multe puncte de transformare electrică, o centrală termică și alte instituții din oraș. Festivalul mai propune o serie de activități conexe, care vor avea loc întreaga săptămână în Parcul Sub Arini și alte locații din Sibiu.

 

Noi lucrări permanente, incluse în Sibiu Street Art Tour

 

Turul de Artă Stradală din Sibiu va fi completat în cele 7 zile ale evenimentului cu alte 18 murale. Acestea vor fi realizate pe o serie de ziduri ale școlilor și liceelor din oraș – Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Economic „George Barițiu”, Colegiul Tehnic Energetic, Școlile Gimnaziale Nr. 1, Nr. 4 și Nr. 20, dar și pe calcanele unor locații pe care nu s-a mai pictat până acum – Sala Transilvania, Casa de Cultură a Studenților și un bloc de pe strada Mirăslău. De asemenea, centrala termică de pe Aleea Buia din cartierul Hipodrom va fi total îmbrăcată în culoare de către Optics Crew, iar 3 puncte de transformare electrică (str. Cetății, Piața Habermann și Calea Poplăcii) vor fi revitalizate și ele.

Pentru ca arta stradală să fie și mai aproape de sibieni, o altă premieră la SISAF 2018 este pictarea unui autobuz Tursib de către artistul Bogdan Cazacincu, care poate fi urmărit în timp ce lucrează în fața Magazinului Dumbrava. Tot din categoria noutăților face parte și realizarea unei lucrări de artă stradală semnată de artistul Robert Roca, ce va fi plasată pe un panou publicitar din Sibiu, atât în timpul festivalului, cât și după încheierea sa.

„Ne propunem ca de la un an la altul să facem arta stradală tot mai accesibilă sibienilor. Dacă acum trei și doi ani aveam lucrări doar pe școli și licee, iar de anul trecut am adăugat un prim bloc, la ediția a IV-a ne-am dorit să aducem această formă de artă în plin spațiu urban, pentru ca oamenii să se oprească pentru o clipă și să simtă ceea ce artistul a încercat să transmită. Sperăm că a noastră comunitate locală, dar și turiștii și comunitatea artiștilor, vor fi la fel de deschiși și vor îmbrățișa, în continuare, ideea că Sibiul a devenit oficial o galerie de artă stradală în aer liber” – declară Andrei Oltean, președintele Asociației ART Factory Transilvania.

O altă lucrare specială va fi realizată pe un zid interior al sediului în care activează Fundația „Un Copil, O Speranță”. Aici, artistul Alin Trif va realiza o lucrare pentru copiii cu probleme, în care îi va implica și pe aceștia, astfel micuții își pot lăsa la propriu amprenta asupra muralului.

Toate lucrările acestei ediții se vor finaliza până duminică, 8 iulie, atunci când sibienii sunt așteptați să pornească împreună în circuitul de street art, care cuprinde în varianta integrală 48 de murale și 3.500 metri pătrați de culoare. Punctul de întâlnire este zona panoului electric de pe Strada Cetății, la ora 12:00, de unde se va porni pe biciclete înspre fiecare locație.

 

Live-Painting, concerte și activități conexe

 

În completarea lucrărilor permanente, alți 5 artiști care au urmat tema “#CanYouFeel?”, aleși în urma selecției de proiecte din luna mai, își vor implementa lucrările pe panourile plasate în Parcul Sub Arini. Aici, începând de miercuri, 4 iulie, sibienii îi pot urmări în timp ce lucrează, în cadrul sesiunilor de Live-Painting.

Programul festivalului din acest an este unul complex și cuprinde o serie de evenimente adiacente. Astfel, SISAF debutează astăzi, 2 iulie, cu o expoziție de lucrări semnate de artistul vizual Pisica Pătrată, care se vernisează în Turnul Sfatului și continuă întreaga săptămâna la Sibio. Vor mai avea loc o discuție pe tema „Sibiul Simte”, moderată de Ciprian Ciocan la Librăria Habitus, un workshop pentru copii și unul bazat pe tehnica stencil-ului, dar și momente de street dance pregătite de Kolorat Dance Studio. Joi seara, în Parcul Sub Arini, este programată proiecția filmului „Cu drag, Van Gogh” în colaborare cu Este Film Festival, iar după ora 22:00, pe Turnul Sfatului, artistul Paketa12 a pregătit o sesiune de video-mapping.

Spre finalul săptămânii, zona 0 a festivalului – Parcul Subarini, va vibra în ritmuri urbane. Macanache (vineri, 6 iulie) și trupele Nopame și All This Band (sâmbătă, 7 iulie) vor aduce muzica străzii, după ce DJ precum Funkydrop, Homeboy LDJ, Tuți și Noisytape vor anima atmosfera în zona de relaxare, în care s-au pregătit hamace și bean bag-uri.

 

Toate evenimentele din cadrul SISAF 2018 au intrare liberă.

Mai multe detalii despre festival găsiți pe www.streetartfestival.ro

 

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Răcorit de Gambrinus

Înaripat de Red Bull

Susținut de Culorile României – Policolor, Jagermeister

Crafted by Posca

 

 

Persoană de contact:

Paul Opricean

PR & Online Manager

telefon: 0755 158 112

e-mail: paul@streetartfestival.ro

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x