Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Radu Vancu și Florin Iaru participă la evenimentele premergătoare Sibiu Guitar Meeting

Radu Vancu și Florin Iaru participă la evenimentele premergătoare Sibiu Guitar Meeting

Mâine, o zi dedicată spiritului revoluționar în poezie, muzică și film, în pregătirea Sibiu Guitar Meeting 2019

 

Săptămâna viitoare, în perioada 12-14 iulie 2019, are loc ediția a cincea Sibiu Guitar Meeting – cel mai important eveniment dedicat chitariștilor din România. Pentru prima dată, festivalul pregătește terenul pentru marele eveniment desfășurat în Piața Huet, astfel a pregătit în avans o întreagă zi cu dezbateri, atelier de poezie, vizionare de film și sesiune de întrebări.   Radu Vancu, Florin Iaru și Daniela Rațiu sunt printre invitații de mâine.

 

Ziua de evenimente debutează la ora 17:00 la Librăria Humanitas cu prima parte din seria atelierelor Poetry Rocks, care încearcă să exploreze potențialul de revoltă al poeziei și să îl transfere înspre muzică. Poetul Radu Vancu va conduce sesiunea, iar Florin Iaru i se alătură.

Cei care își doresc să învețe să scrie poeme despre revolta lor personală se mai pot înscrie doar astăzi la atelier, folosind formularul de aici ➡ bit.ly/PoetryRocks2019. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Evenimentul este prezentat de Dragoș Varga și inspirat de Julius Meinl.

 

În continuare, mâine, de la ora 19:00, este programată o dezbatere-conferință la care își unesc gândurile Radu Vancu, Florin Iaru și Daniela Rațiu. Cei 3 invitați vor discuta deschis despre poezie și rolul ei în societatea revoluționară de atunci și acum.

 

La finalul zilei are loc o primă proiecție de film din seria Rock The Screen, în cadrul căreia vedem fațetele mișcării revoluționare, cunoaștem figuri reprezentative și descoperim cultura protestului în România.

Filmul “Vom lupta și vom fi liberi” va putea fi urmărit gratuit la Librăria Humanitas, mâine, începând cu ora 20:00. Este un film despre trecut, prezent și despre viitor, de la Stalin, Gorbaciov, cenzură și Radio Europa Liberă, până la momentul prezent, cu Radu Vancu și protestele, importanța iradierii lor în societatea românească sau granița fragilă dintre libertate și pierderea ei. Totodată, este un film despre cum libertatea există doar dacă vorbești sau scrii și acționezi în numele ei.

În încheierea proiecției va fi deschisă o sesiune Q&A la care participă regizoarea filmului – Daniela Rațiu, pe care participanții o pot întreba mai multe despre drumul de la idee la execuție.

 

Sibiu Guitar Meeting  este cofinațat de AFCN și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Persoană de contact:

Cosmin Marcu

telefon: 0744 878 787

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x