Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Spectacol pe mii de corzi. Sibiu Guitar Meeting 2016

Spectacol pe mii de corzi. Sibiu Guitar Meeting 2016

Peste 300 de chitariști din toată țara vor cânta împreună la Sibiu, în cel mai mare concert colectiv de chitară din România.

 

2000 de oameni au votat online cele 11 piese ce vor fi interpretate

 

23-24 septembrie. Manifestul pentru educație prin muzică început în urmă cu câțiva ani de Asociația Culturală Play trăiește o nouă filă de poveste la cea de-a doua ediție a Sibiu Guitar Meeting. O întâlnire a micii comunități a chitariștilor sibieni cu tânăra generație care a redescoperit plăcerea de a cânta, plăcerea de a crea și de a evolua cu sprijinul muzicii. Sibiu Guitar Meeting a depășit însă cu mult barierele Sibiului. Întreaga comunitate de chitariști din țară s-a „aliat” acestei frumoase idei. Peste 2000 de chitariști au avut de ales și au votat, dintr-o selecție largă de piese, cele 11 ce vor fi interpretate de cei peste 400 de chitariști așteptați în Piața Mică. Amploarea luată de eveniment anul trecut a dus la o adevărată explozie de interes în rândul comunității de chitariști din întreaga țară. Tineri din Cluj, Craiova, Piatra Neamț, Constanța, București, din peste 50 de orașe din România ba chiar și din Chișinău s-au înscris deja pentru a participa la concertul din luna septembrie.

Patru dintre piesele de anul trecut au fost selectate de chitariști și pentru ediția din acest an, Living next door to Alice, Amintire cu Haiduci, Knockin`on heavens door și hitul Rolling Stones Satisfaction, cărora și se vor adăuga Hey Jude, Trebuie să crezi, Praf de stele, Spune-mi cine ești, Vinovații fără vină, Have you ever seen the rain și Another brick in the wall. „Sibiu Guitar Meeting nu e neapărat un moment de mare virtuozitate, de excelență în muzică, este un moment care aduce laolaltă generații de muzicieni, vechii folkiști și rockeri cu puștii care au decis să lase deoparte tabletele și calculatorul în favoarea celor șase corzi. Ne dorim să dezvoltăm această comunitate a tinerilor ce acordă importanță educației prin muzică și să le oferim un moment-spectacol care să încununeze eforturile depuse de ei de-a lungul unui an de zile”, spune Anamaria Brumar, reprezentantul Asociației Play.

Sibiu Guitar Meeting este evenimentul vedetă al programului Pune mâna pe chitară inițiat de Asociația Culturală Play. De-a lungul anului sunt organizate șase cercuri comunitare de chitară unde copii și tineri din Sibiu învață bazele instrumentului, învață să cânte inclusiv cele 11 piese ce vor fi interpretate la evenimentul din Piața Mica. Toate cursurile comunitare sunt gratuite, pentru a oferi tuturor acces la educația prin muzică. Pentru aprofundarea lecțiilor din cadrul acestui program, Asociația Play a organizat și trei tabere, Guitar Summer Camp, la care au participat câteva sute de copii. Proiectul își propune implicarea întregii comunități sibiene în dezvoltarea tinerilor iar în acest an a adăugat în program o selecție de Serenade de Cartier, un eveniment itinerant ce va avea loc în cartierele orașului. Prima dintre aceste serenade are loc mâine, în parcul central din cartierul Ștrand, de lângă biserică. Evenimentul va începe la ora 18.

Toate aceste evenimente fac parte din campania identitară Sibiu Guitar – Friendly City, inițiată de Asociația Culturală Play, în anul 2015, pentru de acreditarea Sibiului ca oraș deschis promovării chitarei și a stilurilor de muzică specifice acestui instrument în rândul tinerei generații. În cadrul campaniei au loc concerte, concursuri de chitară clasică și chitară electrică, recitaluri, evenimente, workshop-uri, expoziții, grupate în Festivalul de Chitară „De la Baroc la Rock”,  Programul cultural-social de educație non-formală „Pune mâna pe chitară” și Spectacolele “Povestea Chitarei”.  Mai multe detalii despre proiectul Asociației Culturale Play se găsesc pe https://www.facebook.com/punemanapechitara.

 

„Pune mâna pe chitară” este un program cultural produs de Asociația Culturală Play,  finanțat de Primăria Sibiu și sustinut de Marquardt, Unimat, Proguitar, OTEC.

Parteneri Media: Rock FM, Zile și Nopți, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100.

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545