Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Start înscrieri proiecte Maratonul Internațional Sibiu 2018

Start înscrieri proiecte Maratonul Internațional Sibiu 2018

 

Fundația Comunitară Sibiu anunță startul înscrierilor de proiecte pentru Maratonul Internațional Sibiu 2018, eveniment local de strângere de fonduri, care se va desfășura în data de 26 mai 2018. Doritorii care au idei pentru a schimba în bine comunitatea sibiană sunt invitați să se înscrie până în data de 5 februarie, ora 23:59. 

Proiectele pot fi propuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de organizații non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu.

În cadrul celei de-a șaptea ediții a Maratonului dorim să încurajăm proiectele care:

  • vizează: educația civică și juridică, cea privind colectarea selectivă a deșeurilor, educația în zone rurale, spații educaționale alternative, revitalizare urbană, urbanism participativ, jurnalism independent, persoane în vârstă / colaborarea intergenerațională;
  • conțin elementele inovative / originale pe care proiectul le aduce în modul în care abordează și soluționează probleme din comunitate. Inovația  proiectului propus poate să vină din noutatea ideii propuse, a modului de implementare a acestuia, abordarea unui domeniu neașteptat.

Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute după cum urmează:

  • 10 prin vot public, pe pagina de Facebook a evenimentului (între 06.02, ora 12:00 PM – 09.02, ora 12:00 PM);
  • 15 de către un juriu imparțial, alcătuit din reprezentanți ai comunității sibiene. Componența juriului de selecție va fi anunțată după termenul limită de depunere a proiectelor;
  • în plus, Fundația Comunitară Sibiu va propune o cauză națională.

Proiectele selectate vor fi anunțate în data de 15 februarie.

Pentru mai multe informații despre înscrierea proiectelor și despre eveniment, vă rugăm să accesați maratonsibiu.ro și pagina de facebook Maratonul Internațional Sibiu.

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, care combină bucuria de a alerga cu cea de a dărui. Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice.

În 2017, a șasea ediție a Maratonului Internațional Sibiu a adus la start cca 3.300 de persoane, care au alergat pentru o cauză în care cred, fiind susținuți de peste 4.000 de donatori. Astfel au fost strânși aproximativ 475.000 lei, fonduri care au finanțat 20 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, cu impact în comunitatea locală, precum și un proiect național – „Constituția României – varianta Funky pentru copii” – ce a permis tipărirea unor constituții pentru elevi din jud. Sibiu.

Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local care identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite transparent prin intermediul granturilor.

 

 

Anda

Related Posts

Read also x