Subterana Cinematografică prezintă: RETROSPECTIVA NexT 2013

Subterana Cinematografică şi Festivalului Internaţional de Film NexT, prezintă o retrospectivă a filmelor din competiţia NexT 2013, ce a avut loc în aprilie anul acesta: 4 filme româneşti de excepţie, de scurt şi mediu metraj, câştigătoare la secţiunile Premiul Publicului, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun scurt metraj românesc. Proiecţia va avea loc în seara de 24 octombrie, la Librăria Humanitas din Sibiu, de la ora 20.00.

NexT Sibiu 2013_web

PROGRAM

Premiul „Andrei Toncu” pentru Cea mai bună coloană sonoră
TREIZECI
Regia: Victor Dragomir
Coloană sonoră/muzică original: Ioan Filip
Ro, 2012, 30’
Sinopsis: Un tânăr se întâlneşte cu foştii colegi de liceu cu ocazia aniversării zilei de naştere a unuia dintre ei, însă revederea capătă un gust dulce-amar, odată cu reactualizarea trecutului.

ÎN ACVARIU
Regia: Tudor Cristian Jurgiu
Ro, 2012, 21’
Sinopsis: George şi Cristina încearcă din răsputeri să se despartă, dar nu par să reuşească până la capăt.

Premiul Publicului pentru film românesc
ŞANŢUL
Regia: Adrian Silişteanu
Ro, 2012, 18’
Sinopsis: Într-o zi caniculară de vară, Vasile, un ţăran la vreo 50 de ani, refuză să-ţi însoţească soţia Lucreţia la o ceremonie religioasă, găsind o scuză numai bună: trebuie să termine şanţul din faţa casei lor, ca să nu plătească amendă.

Premiul pentru Cel mai bun scurt metraj românesc
BETONIERA
Regia: Liviu Sandulescu
Ro, 2012, 16’
Sinopsis: Pentru locuitorii dintr-un cartier bucureştean, tortura a început cu câteva zile în urmă, o data cu apariţia unui şantier în zonă. De atunci, zgomotul lucrărilor de construcţie i-a deranjat zi şi noapte. După ce a sunat la poliţie de mai multe ori fără nici un rezultat, un bărbat recurge la o formă oarecum neobişnuită de protest.

Biletul de intrare la proiecţii este de 7 lei.

Subterana Cinematografică este organizată de Librariile Humanitas şi Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu, cu sprijinul Societăţii Culturale NexT.