Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Zilele HUNGARIKUM 2019

Zilele HUNGARIKUM 2019
În perioada 4-7 iulie 2019 Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA organizează festivalul Zilele Hungarikum, ediția cu numărul ZECE.
Din programul acestui an:
• deschiderea festivalului, programată la Sala Thalia în data de 4 iulie 2019 va aduce pe scenă Ansamblul Bekecs cu un spectacol deosebit de teatru-dans.
• vineri vom vernisa mai multe expoziții atât indoor cât și outdoor iar la Pavilionul Multicultural al Muzeului ASTRA vom prezenta lucrarea Cărticica meseriei de bucătar.Cartea de bucate tipărită la Cluj în 1695fiind prima de acest gen din Transilvania
• pentru sâmbătă – 6 iulie pregătim un nou Concurs de Gătit cu trei categorii éi peste 30 echipe care s-au înregistrat:
 gulyás tradițional, 
– gulyás reinterpretat și
– orice preparat maghiar gătit la ceaun.
• duminică, 7 iulie ZECE chefi maghiari vor pregăti 10 rețete originale ungurești cu ocazia celor 10 ani de Hungarikum la Sibiu. Gulyás, ciorbă de pește, marhapörkölt – tocăniță de vițel, birkapörkölt – tocăniță de berbecuț, lecsó, tocăniță din fudulii de cocoș și alte preparate vor putea fi degustate la Târgul de țară din Muzeul în aer liber.Ca și la edițiile precedente  mai multe echipe din Ungaria, dar și din Serbia și Slovacia vor sosi la Sibiu, vor găti și se vor prezenta în cadrul târgului gastro-turistic maghiar.Programele și evenimentele multiple organizate și prezentate în paralel cu gătitul – precum vernisaje de expoziții, concerte de muzică populară, spectacole de csárdás, evenimentele pentru copii, construcție iurtă și concurs de tras cu arcul, ateliere și meșteri tardiționali, diverse degustări – fac din festivalul Zilele Hungarikum un excelent prilej de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda culturală și Consiliul Judeșean Sibiu prin Agenda comunității. Cu sprijinul Fundației Bethlen Gábor, a Ministerului Resurselor Umane din Ungaria, a Primăriei Sector XX. Budafok Budapesta și a Fundației UDMR-Communitas.

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x