Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

8 ore peste program pentru Sibiul Verde.

8 ore peste program pentru Sibiul Verde.
  • 30 de tineri profesioniști din Sibiu și-au pus la dispoziție timpul și know-how-ul în mod voluntar, timp de 8 ore de muncă peste program, pentru a crea platforma Sibiul Verde
  • Sibiul Verde își propune să aducă colectarea selectivă mai aproape de cetățeni
  • Evenimentul este un exemplu pozitiv de colaborare între societatea civilă, instituțiile statului și firme private

  30 de tineri profesioniști s-au întâlnit vineri seară, după orele de program, pentru a pune bazele platformei Sibiul Verde. Sibiul Verde este o platformă de comunicare a comunității locale care își propune să adune într-un singur loc toate informațiile relevante pentru colectarea selectivă din Sibiu.

Sibiul Verde s-a născut odată cu hackathon-ul din 25 noiembrie 2016 la care au participat aproximativ 30 de tineri profesioniști din Sibiu care au considerat că indignarea e doar primul pas înspre schimbare. Printre ei IT-iști, design-eri, specialiști comunicare, avocați, profesori, elevi și studenți. Ei și-au pus la dispoziție timpul, energia și know how-ul de-a lungul a 8+ ore de muncă voluntară într-o vineri seară, după programul de muncă al fiecăruia. La nemulțumire, încercăm să venim cu soluții – rezultatul nopții de muncă este platforma www.sibiuverde.ro , aflată la început, și la care ne dorim să adăugăm alte cărămizi pentru ca Sibiul să devină cu adevărat verde.

Această inițiativă a pornit ca o colaborare multi-instituțională și este exemplu pozitiv de colaborare între societatea civilă, instituțiile locale și firme private. Evenimentul a fost inițiat de Fundația Comunitară Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Primăriei Sibiu, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu și operatorul de colectare selectivă din județul Sibiu, compania SOMA S.R.L.. La eveniment, au fost prezenți Președinta Consiliului Județean Sibiu, Dna Daniela Cîmpean, și directorul general al SOMA SRL, Dl Doru Ciprian Narcis. Reprezentații SOMA au rămas alături de voluntari până noaptea târziu. La căderea cortinei, ceasul arăta ora 03:19 dimineața.

Cele 8+ ore de muncă peste program s-au concretizat în câteva rezultate promițătoare: crearea website-ului www.sibiulverde.ro ca un punct de plecare înspre ceea ce ne dorim de la această platformă de comunicare. Deși este într-un stadiu incipient, urmând ca în perioada următoare să adune mai multe articole, informații și substanță relevante pentru procesul de reciclare colectivă din Sibiu, website-ul cuprinde infografice utile pentru orice sibian interesat de colectarea selectivă, un glosar care conține 175+ de produse întâlnite în casele noastre și locul în care ele trebuiesc aruncate corect, cât și o secțiune de Întrebări Frecvente, ale căror răspunsuri sunt menite să clarifice câteva dintre cele mai problematice situații existente acum în Sibiu în privința colectării selective.

Ne dorim ca acest prim pas să constituie un model de colaborare și acțiune prin care comunitatea sibiană să învețe să se adune împreună pentru a-și asuma și rezolva problemele, indiferent că e vorba de cetățeni, autorități, media, ONG-uri sau companii. Sibiul Verde va fi un spațiu online în care cetățenii din toate aceste categorii vor colabora pentru un Sibiu mai verde, mai prietenos cu mediul înconjurător.

Fundația Comunitară Sibiu este o organizaţie locală care identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea Sibiului. Fondurile sunt oferite transparent, pe baza nevoilor donatorilor și ale comunității locale.

Fundația Comunitară Sibiu își dorește un oraș viu, cu cetățeni sănătoși, activi și implicați.

15241423_649238215258642_3428814945636316456_n

 

Diana

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545