Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Acapella, concerte de Înălțarea Domnului

Acapella, concerte de Înălțarea Domnului

Grupul vocal Acapella revine la Sibiu pentru al 11-lea an consecutiv, cu bucuria de a încânta și de această dată publicul,  cu 2 concerte menite să sărbătorească Înălțarea Domnului, duminică, în data de 28 mai.

Primul concert va avea loc în Catedrala Mitropolitană, pe strada Mitropoliei, de la ora 11. Cel de al 2-lea concert va avea loc seara, în Biserica Ursulinelor de pe strada Gen. Magheru, începând cu orele 19:00.

Ambele concerte vor conține piese și prelucrări corale de Mozart, Bach, Puccini, Chirescu, Arhanghelsky, Chesnokov, Haydn, Rheinberger, D. Alexandrescu, P. Constantinescu sau A. Bruckner. Intrarea la concertele Acapella cu prilejul Înălțării Domnului este liberă.

Grupul vocal Acapella a luat ființă în anul 1999. Albumul de debut a fost intitulat „Trei Crai de la Răsărit”. Sibiul i-a „adoptat” în anul 2006, când Acapella a oferit o serie de concerte în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. De-a lungul Capitalei Culturale Europene și, apoi, în fiecare an, de Florii și de Crăciun, Acapella a încântat publicul sibian cu unicitatea melodiilor sale.

Înălțarea Domnului se sărbătorește întotdeauna la 40 de zile după Înviere, în joia celei de-a șasea săptămâni de după Paști. Evenimentul este amintit în Sfintele Evanghelii, unde se spune că, după Înviere, Mântuitorul s-a arătat ucenicilor săi timp de 40 de zile, prin multe semne doveditoare.

Concertele Acapella sunt un proiect finantat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

 

 

Pentru mai multe detalii

George Miron

dirijor ansamblul vocal Acapella

0722.720.596

 

*Scris de Bogdan Brylynski

Anda

Related Posts

Read also x