Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Astăzi începe Festivalul Enescu la Sibiu

Astăzi începe Festivalul Enescu la Sibiu

În această seară, de la ora 19.00, Monte Piano Trio va deschide Festivalul Enescu de la Sibiu, cu un recital extraordinar la sala Thalia. Opt concerte marca „Enescu” vor avea loc la Sibiu în perioada 3-14 septembrie, fiind orașul unde sunt găzduite cele mai multe concerte ale Festivalului Internațional „George Enescu” în țară. Biletele pot fi cumpărate de pe platformele online Iabilet.ro, eventim.ro, dar și din locațiile fizice Librăria Humanitas si Sala Thalia.

 

Monte Piano Trio a susținut concerte pe unele dintre cele mai importante scene ale muzicii clasice, precum: Berliner Philarmonie, Laeiszhalle Hamburg, Alte Oper Frankfurt, Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Covent Garden Londra, Daning Theater din Shanghai sau Ateneul Român.

Ansamblul este format din: Francesco Sica (vioară), Claude Frochaux (violoncel) şi talentata româncă Irina Botan (pian). Criticii spun despre cei trei muzicieni că s-au impus printr-o tehnică și un stil de interpretare impecabile. Trio-ul a câştigat premiul întâi la concursurile Josef Mirabent şi Magrans din Spania şi la Concursul european de la Karlsruhe, din Germania. De asemenea, a fost printre câştigătorii altor competiţii internaţionale: Schumann din Germania, Maria Canals din Spania și Brahms din Austria.

De-a lungul timpului, Monte Piano Trio a primit îndrumări artistice de la distinși muzicieni, printre care Menahem Pressler, Günter Pichler, Ralf Gothóni, Dirk Mommertz, Ferenc Rados și Eberhard Feltz.

Programul prezentat de cei trei muzicieni cuprinde o piesă din repertoriul enescian rar interpretată, „Trio”-ul pentru pian nr. 2 în la minor, compus în anul 1916, în plin război mondial, una dintre compoziţiile ce aveau să anunţe o schimbare dramatică în stilul marelui compozitor român. Alături de această piesă, Monte Piano Trio va prezenta publicului „Serenade lontaine”, tot de George Enescu, Schoenberg „Noapte transfigurată” op. 4 (ar. pentru trio cu pian de Eduard Steuermann) și Chausson Trio în sol minor op. 3.

Festivalul continuă cu Charles Richard-Hamelin pe 5 septembrie

Al doilea recital programat săptămâna aceasta la Sibiu va fi susținut peste două zile de pianistul canadian Charles Richard-Hamelin, la Sala Thalia.

Artistul s-a făcut remarcat datorită felului în care reușește să îmbine inteligența și finețea când este în fața pianului. Criticii au spus că are „abilitățile necesare să rivalizeze cu cei mai buni și experimentați pianiști din lume”.

Are o carieră solo foarte activă, a cântat cu orchestre importante precum Sinfonia Varșovia, Orchestra Simfonică din Toronto, Orchestra Filarmonicii din Varșovia, Orchestra Simfonică din Singapore sau Orchestra Simfonică din Montreal.

Charles Richard-Hamelin și-a trecut în palmares mai multe premii importante. În 2015 a câștigat medalia de argint și Premiul Krystian Zimerman pentru cea mai bună sonată la Concursul Internațional Chopin Piano 2015. A primit premiul al doilea la Concursul Internațional de Muzică de la Montreal și premiul al treilea plus premiul special la Concursul Internațional de Muzică din Coreea de Sud.

Program:

Debussy Images oubliées

Rahmaninov Morceaux de fantaisie op.3

Enescu Suita I pentru pian

Prokofiev Sonata a IV-a pentru pian

 

Nume consacrate ale muzicii mondiale, la Sibiu

Festivalul George Enescu la Sibiu va continua cu un alt recital de pian în 9 septembrie – Elisabeth Leonskaja – ultima mare doamnă a școlii ruse. Melomanii vor avea ocazia rară de a o vedea la Sala Thalia interpretând Sonatele nr. 30, 31 și 32 de Beethoven, denumite și „ultimele trei sonate”.

10 septembrie – La Grande Chapelle Madrid, ansamblu vocal și instrumental spaniol de muzică sacră timpurie format din 24 de artiști, va cânta pentru prima oară în Biserica Catolică din Piața Mare.

11 septembrie – Cunoscutul violonist David Grimal va susține un recital în duet cu pianistul G. Asmaryan.

12 septembrie – Pianistul nevăzător Nobuyuki Tsujii, unul dintre cei mai impresionanți pianiști din lume, va uimi publicul prin tehnicile unice de interpretare.

13 septembrie – Filarmonica de Stat Sibiu, dirijată de Cristian Lupeș, va susține un concert special în cadrul festivalului.

14 septembrie – Ansamblul Kremerata Baltica, cu o reputație internațională de necontestat, va încheia seria concertelor „marca Enescu”, la Sibiu, la Sala Thalia.

Accesul în sălile de concerte este permis cu 30 de minute înainte de fiecare eveniment. După ora anunțată de începere a concertului, accesul în sală este interzis.

Detalii despre fiecare concert în parte puteți găsi pe pagina de facebook a festivalului: www.facebook.com/FestivalulEnescu.Sibiu.

 

Cea de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional George Enescu a început în 31 august la București și se încheie în 22 septembrie.

 

Festivalul Enescu de la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu ,Consiliul Judetean Sibiu și AFCN. Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Romgaz, Farmec Cluj, Cramele Salina, Audi.

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545