Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Danilo Petrovic, noul campion de la Sibiu Open

Danilo Petrovic, noul campion de la Sibiu Open

Sârbul a făcut un turneu excelent și a câștigat al doilea turneu Challenger anul acesta. Cu puțin noroc s-ar putea să îl vedem pe Petrovic în apropierea top 100 în anul ce urmează.

Finală cu poveste în cea de-a opta ediție a singurului turneu ATP Challenger din România, Sibiu Open. Un sârb și un australian, născuți în capete diferite ale lumii, deveniți parteneri de antrenament, prieteni la cataramă și, apoi, adversari în finala unui turneu ATP. Danilo Petrovic și Christopher O`Connell petrec cea mai mare parte a anului împreună, de vreo doi ani încoace. Se antrenează împreună, se vizitează și participă la multe turnee împreună. Iar aceasta a fost prima lor întâlnire directă, un meci extrem de încărcat de emoție. Cei doi au urmărit împreună finala de dublu disputată sâmbătă. „Chiar și înainte de meci a fost greu. Pentru mine a fost extrem de dificil din punct de vedere emoțional. M-am simțit foarte bine fizic, foarte în formă, dar nu e niciodată simplu să joci împotriva unui prieten foarte bun”, a spus Danilo Petrovic la câteva minute după ce a ridicat deasupra capului trofeul de campion. De-a lungul partidei și-au împărțit frățește încurajări și felicitări pentru puncte ieșite din comun iar la final, îmbrățișarea a adus și regret și bucurie din partea amândurora.

Pe teren, meciul nu a prea avut istoric. Petrovic și-a dominat de-a lungul întregului turneu adversarii printr-un serviciu extraordinar. Foarte puternic, extrem de precis, Petrovic a câștigat nenumărate puncte datorită serviciului său puternic. De altfel, el a fost cel care l-a eliminat pe Robin Haase, campionul din 2016, în două seturi încheiate autoritar, 6/3, 6/2 iar toate meciurile sale s-au încheiat în două seturi. 11 ași a reușit Petrovic în finală și a câștigat 87% din punctele de pe primul său serviciu, față de doar 65% câștigate de O`Connell. Australianul a părut că are resurse să revină în două, trei rânduri însă chiar și după un break, Petrovic revenea cu rebreak și prelua din nou controlul partidei. S-a încheiat 6/4, 6/2 iar Petrovic câștigă al doilea turneu Challenger în acest an. Cu puțin noroc și un final de sezon bun, sârbul nu are puncte de apărat în prima parte a anului viitor și s-ar putea apropia de top 100 ATP. Christopher O`Connell a ajuns în finală după ce l-a eliminat în semifinală pe Jelle Sels. Olandezul a fost finalist în ediția trecută însă chiar dacă a câștigat primul set a început să lovească moale încă din debutul setului secund iar australianul nu a stat pe gând și a câștigat următoarele două seturi cu 6/4, 6/2. De cealaltă parte, Petrovic a dat piept cu slovacul Alex Molcan, antrenat din tribune de fostul număr 6 mondial, Karol Kucera. Molcan a intrat pe tabloul principal de la Sibiu Open după ce a jucat în turneul ce avea ca premiu un wild-card pe tabloul de simplu și a reușit o performanță remarcabilă atingând semifinala. Ghiulelele lui Petrovic i-au anulat însă lui Molcan șansa unei finale, meciul fiind încheiat 6/3, 6/3 pentru sârb.

În finala turneului de dublu gemenii Sabanov, din Croația, au întâlnit perechea franceză Sadio Doumbia și Fabien Reboul, cei care i-au eliminat într-un meci dramatic pe Victor Cornea și Alex Jecan în sferturi. Francezii au fost mai determinați, au luat primul set cu 6/4, l-au pierdut pe al doilea cu 3/6 iar in super tie-break au câștigat cu 10-7 și au devenit noii campioni ai turneului de dublu.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Turneu susținut de: Oscar Downstream
Parteneri principali: Banca Transilvania, BRK Financial Group
Sponsori: Corident, Kastani Residence, Buonavista Banqueting, Magnolia Residence, Remax, Andu
Official car: Automobile Bavaria Sibiu
Hotelul Oficial: Hotel Împăratul Romanilor
Apa oficială: Artesia, Tușnad
Parteneri de comunicare: Kiss FM, TVR, Sens Media, Data Pro
Parteneri media: Tribuna, Zile și Nopți, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x