Cei mai puternici oameni ai planetei vin la Sibiu

Stojan Todorchev, Lauri Nami, Martin Wildauer și alți nouă cei mai puternici oameni ai planetei vin să își măsoare forțele în România, la Sibiu, la cea mai spectaculoasă competiție de tip „strongman” din lume. Etapa din România a „Strongman Champions League” se va desfășura în Piața Mare din Sibiu, în perioada 17-18 septembrie fiind considerată etapa cu numărul 13 din circuitul mondial. Evenimentul va avea acoperire mondială fiind înregistrat și transmis ulterior de televizuni naționale și de specialitate din 95 de țări în cadrul unei emisiuni de 60 de minute ce va fi difuzată în cursul acestui an. Anul acesta spectatorii pot lua parte la competiție într-o categorie dedicată amatorilor.

 

“Strongman Champions League” este o competiție de „strongman” la care participă cei mai buni atleți din lume, sportivi cu o medie de înălțime de 192 cm și de greutate de 135 kg, care se înfruntă în 7 probe de forță, îndemânare și rezistență. La Sibiu vor concura 12 atleti dintre care trei români. În funcție de rezultatele obținute ei acumulează puncte, iar la finele anului se stabilește cel mai puternic om al planetei.

 

Eveniment transmis în 95 de țări

 

Imagini cu orașul Sibiu vor face înconjorul lumii prin intermediul televiziunilor naționale și de specialitate din 95 de țări, care vor transmite rezumatul celei de-a 13-a etape a “Strongman Champions League” până la sfârșitul anului curent. Audiența estimată la acest spectacol sportiv, care aduce în Piața Mare din Sibiu cei mai puternici oameni din lume, este de aproximativ 200 de milioane de telespectatori.

 

Se caută un “strongman” în tribune

 

Cei care vor să ia parte la acțiunea Strongman Champions League România pentru o zi sunt invitați sâmbătă, 17 septembrie, în Piața Mare din Sibiu. Organizatorii au pregătit 3 probe speciale pentru 6 persoane care vor fi alese dintr-un juriu format din atleții participanți la eveniment.

 

✔ Înscrierile se fac la adresa de mail: office@ecosportteam.ro;

✔ Termenul de înscriere este 16 septembrie, ora 20:00;

✔ Cei interesați trebuie să specifice numele, vârsta, greutatea, înălțimea și sporturile practicate în mailul trimis;

 

Cei selectați vor concura la cele 3 probe, iar la final pot câștiga 500 lei (premiul 1), 300 lei (premiul 2) sau 200 lei (premiul 3). Premiile sunt oferite de Gaspeco L&D.

 

7 demonstrații de forță

 

În cele două zile de concurs concurenții vor trebui să parcurgă 7 probe în care vor trage un camion, vor ridica pietre de peste 150 de kg, vor face genoflexiuni cu autoturisme, vor ridica bușteni și vor face spectacol în Piața Mare din Sibiu, în fiecare zi, timp de patru ore, în intervalul 16:00 – 20:00.

 

Hercules Hold Cars este o probă pentru sportivii rezistenți. Aceștia trebuie să țină cât mai mult timp 2 mașini aflate pe o rampă, iar acestea pot ajunge la o greutate apriximativă de 2 tone. Câștigătorul este concurentul care ține mașinile cât mai mult timp.

 

Unimat Truck Pull, este o probă de contratimp în cadrul căreia concurentii trebuie sa dea dovadă de forță, trăgând un camion cu o greutate între 14-18 tone, pe o distanță de 30m. Câștigătorul este concurentul care termină proba în cel mai scurt timp.

 

O altă probă inclusă în programul evenimentelor este Forward Hold. Concurenții trebuie să țină o greutate de 30kg în unghi de 90 de grade, pe o perioadă cât mai lungă. Câștigătorul este concurentul care reușește să țină această greutate cel mai mult timp.

 

Log lift este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice un buștean cu o greutate de 150kg deasupra capului, iar cel care reușește să facă cele mai multe repetări în 90 de secunde, este declarat câștigător.

 

Gaspeco Frame walk este una din cele mai cunoscute probe. Concurenții trebuie să parcurgă o distanță de 40m cărând o greutate de 320kg. Câștigătorul este concurentul care termină proba în cel mai scurt timp.

 

Deadlift with Car este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice o mașină de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 sec. Mașina se ridică din partea de spate. Câștigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.

 

Ballansportswear Conan Wheel este o probă de rezistență. Concurenții trebuie să facă cât mai multe rotații cu o greutate de 350kg. Câștigătorul este cel care parcurge cea mai lungă distanță.

 

Intrarea la eveniment este liberă. Mai multe detalii pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/StrongmanChampionsLeagueRomania sau pe site-ul competiției: http://www.strongmancl.com

 

„Strongman Champions League România” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Competiția este organizată de Asociația Eco Sport Team și Agenția Grey Projects cu sprijinul partenerilor de eveniment: Gazpeco, Unimat – materiale de construcții și Ballan Sportswear.

Pentru mai multe detalii:

Sergiu Olteanu

0730/030.744

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!