Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Cinci zile de vis pentru cinefilii sibieni

Cinci zile de vis pentru cinefilii sibieni

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania începe miercuri, 21 iunie, la Sibiu. Timp de cinci zile, cinefili sibieni și turiștii veniți din toate colțurile lumii se vor bucura de o selecție de peste 40 de titluri. TIFF Sibiu 2017 va avea proiecții în patru spații permanente, Piața Mare, Teatrul Gong, Sala Astra Film din Piața Mică și Sala Thalia, precum și trei evenimente speciale, la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig, la barajul de la Gura Râului și pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

 

TIFF Sibiu 2017 se deschide miercuri seară, pe ecranul imens din Piața Mare, de la ora 22.00 cu proiecția multi-premiatului Dumnezeu să ne ierte/ Que Dios nos perdone, în regia lui Rodrigo Sorogoyen. Filmul a fost nominalizat la șase trofee Goya, iar Robert Alamo a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal. Thriller-ul urmărește doi inspectori de poliție care trebuie să rezolve o serie de crime în cel mai scurt timp, înaintea vizitei Papei în Madrid, oraș controlat la sânge de polițiștii speriați de posibilitatea unui atac terorist.

 

Prima zi de festival propune trei filme la Teatrul Gong, În sânge/ In the Blood (r. Rasmus Heisterberg), Breaking News (r. Iulia Rugină), producție românească adusă în premieră mondială la TIFF-ul din Cluj, cu Andi Vasluianu în rolul unui jurnalist care se confruntă cu moartea operatorului său în timpul unei filmări, și controversatul Safari, al lui Ulrich Seidl, un documentar despre turiștii austrieci care-și petrec verile în Africa, ucigând animale. Proiecțiile în Sala Astra Film încep cu The Rolling Stones Olé Olé Olé!, un documentar despre turneul faimoasei trupe prin America Latină, și continuă cu Siska Deluxe (r.Jan Cvitkovic) și cu Chavela, portretul tumultoasei cântărețe mexicane Chavela Vargas, proaspăt adus de la Festivalul de la Berlin.

 

Cea mai nouă locație din cadrul TIFF Sibiu, Palatul de Vară Brukenthal din Avrig îi așteaptă pe spectatori cu o comedie spumoasă vizionată de peste 4.5 milioane de francezi. O polițistă irezistibilă – fugi dacă poți/ R.A.I.D. Dingue, regizat de renumitul actor Dany Boon, este povestea primei femei acceptată în echipa de elită R.A.I.D. Partenerul ei este cel mai misogin agent al acestei echipe, iar cei doi primesc misiunea de a opri împreună un grup mafiot. Proiecția va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 22:00, pe Bel Etage, platoul de la intrarea principală în Palatul de Vară.

 

Sâmbătă, 24 iunie, se râde din nou, de această dată la Barajul de la Gura Râului. Distins cu premiul pentru cel mai bun documentar la premiile UCIN din 2017, filmul Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu) are în centrul poveștii un sat dotat cu 1000 de tractoare și 100.000 de tone de cartofi și varză, dar și locuitori care nu știu ce să facă, mai exact, cu ele. Proiecția filmului începe la ora 21:45 și este precedată de un picnic în aer liber, de la 18:00, unde publicul se va putea bucura de aerul curat al Mărginimii Sibiului și de delicatese specifice zonei. De atmosferă se va ocupa DJ Coralie de Gonzaga.

 

Ultima proiecție specială a ediției din acest an va avea loc pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde va rula Regele Belgiei/ King of the Belgians (r. Peter Brosens, Jessica Woodworth). Aflat în Istanbul, regele este înștiințat de o criză izbucnită acasă și de faptul că trebuie să se întoarcă numaidecât pentru a salva micul regat. Dar o furtună solară îi taie comunicațiile și mijloacele de transport aeriene, rezultând o spumoasă odisee de-a lungul Balcanilor. Proiecția filmului va avea loc duminică, 25 iunie, de la ora 22.00.

 

Proiecțiile din Piața Mare vor începe în fiecare zi de festival la ora 22:00, intrarea fiind libera. La Teatrul Gong sunt programate zilnic câte trei proiecții, de la orele 18:00, 20:00 și 22:00, iar la Sala Astra Film se vor putea viziona trei filme pe zi, de la orele 17:30, 19:30 și 21:30. Inclusă de anul acesta în programul TIFF Sibiu, Sala Thalia va primi cinefilii pentru două filme pe zi, în ultimele trei zile de festival, vineri, sâmbătă și duminică, de la orele 17:30 și 20:15. Tot vineri, sâmbătă și duminică, cei mici au propriul lor festival de film. Programul EducaTIFF va aduce în ultimele trei zile de festival proiecții speciale dedicate exclusiv celor mici, cu intrare libera in limita locurilor disponibile, filme ce încep în fiecare zi la ora 11.00 și rulează în Sala Astra Film din Piața Mică.

 

Biletele pentru editia de anul acesta a TIFF pot fi achiziționate în avans de la Info Point-ul din Piața Mare, care va fi deschis zilnic între orele 10:00 și 22:00. De asemenea, biletele sunt disponibile în fiecare spațiu de proiecție și pot fi cumpărate inclusiv în avans.

 

***

 

TIFF Sibiu 2017 este un eveniment organizat de Asociaţia Festivalul Internațional de Film Transilvania,

 

cu sprijinul Ministerului Culturii, CNC și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

Sponsor principal: Raiffeisen Bank

 

Susținut de: Staropramen

 

Parteneri: Avon, Ibis Hotel, Primăria și Consiliul Local Gura Râului, Palatul de Vară Brukenthal Avrig, Complexul Național Muzeal Astra, Filarmonica de Stat Sibiu, Buonavista Banqueting, Restaurant Weidner, Kulinarium, Atrium Cafe & Bistro, VIP Security, Teatrul Gong, Bătrânul Sas.

 

Maşina oficială: Mercedes, prin Autoklass

 

Parteneri media: Kiss FM, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Zile și Nopți, Ora de Sibiu,

Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News, Sibiul.ro, Profil Cultural, Mesagerul de Sibiu,

Brylu.ro, Cemerita.ro, inoras.ro.

Parteneri de promovare: Cameleon PR&Events, Sibiu Media Center

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545