Street FOOD Festival Sibiu – peste 40.000 de persoane și sute de rețete savuroase

Duminică, 4 Iunie, s-a încheiat cu succes prima ediție Street FOOD Festival Sibiu, eveniment desfășurat în Piața Albert Huet începând cu ziua de joi. Delicatesele, muzica bună și atmosfera relaxantă au adus la Sibiu experiența unui festival culinar complet. Chefi bucătari au gătit la foc continuu sute de rețete ingenioase și au reușit să creeze o imagine savuroasă alături de cei prezenți în festival.

„A fost un eveniment extrem de reușit și de potrivit pentru a începe sezonul evenimentelor gastronomice în perspectiva proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Mulțumim pentru tot sprijinul acordat autorităților locale și județene și partenerilor care au făcut posibil ca acest eveniment să se desfășoare la Sibiu. Street Food Festival este unul dintre proiectele în jurul căruia se poate construi întreaga strategie de promovare a proiectului european din anul 2019”, spune Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu, co-organizator al Street Food Festival Sibiu.

Pentru prima dată la Sibiu, conceptul Street FOOD Festival a provocat și de această dată vendorii să se reinventeze prin intermediul creativității și originalității produselor folosite. Astfel, cei peste 40.000 de oameni prezenți în festival au avut șansa de a călători prin întreaga lume prin intermediul unor savori deja renumite, folosind chiar produse și materie primă de la vendorii locali. Turiștii s-au bucurat, de asemenea, de acest eveniment și au testat din bunătățile festivalului, de la pizza napoletană la burgeri sau pulled pork, paella sau înghețată cremoasă și multe altele. Cei peste 35 de chefi prezenți înscriși în cursa gusturilor au demonstrat că își merită pe deplin titulaturile de maeștri în bucătăria stradală. Alături de preparatele culinare, cei prezenți s-au bucurat și de vinuri alese și băuturi răcoritoare diverse, alături de multe deserturi colorate și apetisante.

Bucătăria Street FOOD Festival nu a însemnat doar mâncare. Delicatesele din festival au putut fi servite în compania unor concerte live, a unor filme cu tematică la zona de cinema outdoor sau, la zona de relaxare alături de cei dragi. De asemenea, cei mici s-au distrat la Kids Zone pe tot parcursul weekend-ului cu activități de pictură, ceramică și face-painting. Alături de această componentă, Street FOOD Festival a invitat publicul să se implice și în campania Share a Meal, prin intermediul unor donații care au însemnat peste 50 de porții de mâncare duse la adăposturile pentru cei mici.

Street FOOD Festival nu se oprește aici, urmează alte 6 orașe în care mâncarea stradală va pune stăpânire și va pune gusturile gurmanzilor la încercare. Mai multe detalii pe website-ul: www.streetfoodfestival.ro

 

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not & Asociația Focus Sibiu, prezentat de Kaufland România, savurat cu Staropramen.

 

Street FOOD Festival Sibiu este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

  

Despre Street Food Festival

Street FOOD Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului care și-au dorit să popularizeze în România un eveniment în aer liber dedicat mâncării spectaculoase gătite și servite în stradă într-un cadru relaxant. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie.

 

Date de contact:

Mihaela Ghiorghiu

media@streetfoodfestival.ro

0757669861

 

*Scris de Bogdan Brylinski