Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Concurs de benzi desenate cu tema „Orasul Sibiu”

Concurs de benzi desenate cu tema „Orasul Sibiu”

In cadrul celui de-al doilea Festival International de Banda Desenata de la Sibiu, care va avea loc în perioada 4 – 11 aprilie 2014, Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie » organizeaza în parteneriat cu Institutul Francez din România, Lectoratul francez de la Universitatea « Lucian Blaga » din Sibiu, Asociatia bedefililor din România si Asociatia « Bulles d’Encre », un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « Orasul Sibiu ».

Concursul se adreseaza tinerilor cu vârste între 11 si 18 ani. Benzile desenate vor trebui realizate în limba franceza sau în limba româna.

Participantii se vor înscrie la una din cele doua categorii :

 

  • Banda desenata în limba franceza
  • Banda desenata în limba româna

Candidatii vor trebui sa realizeze o plansa de BD în format A3 unde orasul Sibiu, sau ceva specific orasului, sa fie reprezentat. Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, scoaterea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.

Depunerea planselor se va face pâna în data de 24 martie 2014 la sediul Asociatiei de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va mentiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa:

Casa Ille et Vilaine,
Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Ele pot fi depuse direct la Casa Ille et Vilaine sau trimise prin posta.  Un premiu va fi atribuit laureatilor fiecarei categorii. Inmânarea premiilor va avea loc în data de 6 aprilie 2014 cu ocazia ceremoniei de închidere a Festivalului International de Banda Desenata de la Sibiu.

Sibiu Comics Club este comunitatea iubitorilor de benzi desenate din Sibiu. Este o intalnire  saptamanal (Miercuri, la ora 18.30, Casa Ille et Vilaine, str Conrad Haas, nr14; 5 lei / saptamana) intre desenatori si senaristi care lucreaza pentru sa s-desvolta benzi desenate in orasul nostru. Un fanzine colectiv va fi publicat in aprilie 2014 cu toate plansele.

Contact :
François Montier : 0757 588 704 ; montier.francois@yahoo.com
Samuel Coeytaux : 0723 455 093 ; volontaires35r@free.fr
www.apivs.ro
https://www.facebook.com/pages/Sibiu-Comics-Club/1417038365191315
https://www.facebook.com/pages/Asociatia-de-prietenie-Ille-et-Vilaine-Sibiu/483847928341805

2014-04-concurs_bd-h1024

Descarca  programul oficial al Festivalului International de Benzi Desenate Sibiu – editia II

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x