Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

EducaTIFF revine în Sibiu

EducaTIFF revine în Sibiu

EducaTIFF- programul de educație media și cinematografică, continuă în această toamnă.

În perioada 25 octombrie-15 noiembrie, la librăria Humanitas din Sibiu, cei mai tineri cinefili dar și însoțitorii lor, vor avea parte de un program de proiecții special alese pe categorii de vârstă (cls. II – VIII).

Inițiat în 2009 în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, EducaTIFF urmărește să reaprindă pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru cea de-a șaptea artă. Pe lângă filme, programul cuprinde și o serie de acțiuni și evenimente menite să le dezvolte celor mici spiritul critic și cultura cinematografică. Pe termen lung, scopul proiectului este acela de a dezvolta o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

Pe parcursul celor cinci ediții, EducaTIFF a devenit o importantă platforma educaţională, ce s-a extins din 2012 în afara Festivalului Internațional de Film Transilvania.

EducaTIFF a ajuns pentru prima oară la Sibiu în toamna anului 2012 și a fost inclus în programul din acest an al TIFF Sibiu.

Selecția din această toamnă cuprinde titluri precum Lotte și misterul pietrei Lunii, o animație estoniană prezentată în secțiunea Generation a Festivalului de Film de la Berlin în 2012, Freddy, față de broscoi, o animaţie daneză ce-i are în mijlocul acțiunii pe Victor și prietenii săi, amenințați constant de capcanele puse la cale de Freddy, zis „față de broscoi” sau Pierdut in Africa, o dramă daneză care îl prezintă pe Simon, (11 ani), care călătorește împreună cu mama sa adoptivă în Kenya, ţara în care s-a născut el şi unde pasiunea lui pentru fotbal îl conduce într-o aventură periculoasă.

PROGRAM
EducaTIFF Sibiu, Librăria Humanitas
25 octombrie, ora 12:00 – Lotte și misterul pietrei Lunii (8+) (2012, Estonia-Letonia, r. Janno Põldma, Heiki Ernits)

1 noiembrie, ora 12:00 – Freddy “față de broscoi (8+) (2011, Danemarca, r. Peter Dodd)

8 noiembrie, ora 12:00 – Pierdut în Africa (11+) (2010, Danemarca, r. Vibeke Muasya)

15 noiembrie, ora 12:00 – Film Surpriză (8+)

Intrarea este liberă. Rezervări: 0747 599 858

Programul de educaţie cinematografică pentru elevi – EducaTIFF este dezvoltat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Partener: Librăria Humanitas

2013-11-Educatiff

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545