Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Elevii din satul Zlagna și comuna Bârghiș au explorat galeriile fascinante ale Salinei Turda și cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Elevii din satul Zlagna și comuna Bârghiș au explorat galeriile  fascinante ale Salinei Turda și cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Asociația Job în Sibiu împreună cu conducerea Școlii gimnaziale din comuna Bârghiș, județul Sibiu, au organizat în data de 20 mai 2018 o excursie tematică la Salina din municipiul Turda, județul Cluj și la cetatea Albă Carolina din municipiul Albă Iulia, județul Alba.  Un grup de 12 elevi de la Școala primară din satul Zlagna cărora li s-au alăturat 10 elevi ai Școlii gimnaziale din Bârghiș, comuna de care aparține Zlagna, au vizitat în premieră cea mai cunoscută salină din România, un obiectiv turiștic major căreia i-au trecut pragul anul trecut aproape 1 milion de turiști din țară și din străinătate.

Transportul elevilor a fost posibil datorită implicării conducerii Școlii gimnaziale din comuna Bârghiș prin persoana directorului Celina Tudor, care a pus la dispoziția elevilor 2 microbuze școlare.

Copiii au fost fascinați și entuziasmați de galeriile pitorești ale Salinei Turda, s-au dat pe leagăne și au făcut o tură cu celebra roată. În a doua jumătate a zilei, grupul „a luat cu asalt” cetatea Alba Carolina din orașul Alba Iulia. Acolo s-au plimbat pe străzile impecabil restaurate ale fortificației și au făcut o mulțime de fotografii lângă obiectivele turistice și numeroasele statui din bronz.

„Obiectivul principal a excursiei tematice la salina Turda și cetatea Albă Carolina a  fost unul de natură educativă, mai precis îmbogățirea și extinderea ariei de cunoaștere  a elevilor despre obiectivele turistice de importanță majoră ale Transilvaniei și totodată ale României. „Totodată am urmărit și vom urmări să stimulăm, prin aceste excursii, stimularea și dezvoltarea interesului și perseverenței elevilor astfel încât un procent cât mai mare să absolvească cu succes minimum primele 8 clase gimnaziale și apoi să continue anii de studii în cadrul liceelor și școlilor profesionale de meserii. Astfel, acești copii, ne dorim să fie cât mai bine pregătiți pentru oferta actuală a pieței de muncă din țara noastră” a declarat președintele Asociației Job în Sibiu, doamna Bianca Staicu.

 

“Această excursie inedită a oferit elevilor posibilitatea de a vedea pe viu obiectivele turistice despre care au învățat în cadrul activităților școlare. Mulțumesc oamenilor minunați ai  Asociației Job în Sibiu pentru că investesc timp și resurse materiale cu scopul de a aduce bucurie & entuziasm în inimile copiilor” a declarat doamna profesoară Daniela Sîmpălean.

 

„A fost o zi în care ne-am simțit minunat. Copiii au văzut lucruri noi și interesante, ca de exemplu, cum arată o mină de sare, cum se extrăgeau acum aproape 200 de ani bulgării de sare. În cetatea din Albă Iulia au vizitat obiective unde s-au petrecut evenimente marcante din istoria poporului român. Alături de elevi și părinți, vă mulțumim din suflet pentru tot ce faceți” a declarat doamna învățatoare Angela Porime.

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545